Hebben houten ramen fensa nodig?

FENSA is een door de overheid geautoriseerde regeling voor bevoegde personen voor de vervanging van ramen, deuren en daklichten in Engeland en Wales. Ze zijn de industriestandaard voor vervangende raam- en deurinstallateurs die zelf certificeren dat ze voldoen aan de bouwvoorschriften, en werken samen met duizenden aannemers voor dubbele beglazing om de erkende marktleider op het gebied van dubbele beglazing te zijn. Het is een wettelijke verplichting van de huiseigenaar om de naleving van de bouwvoorschriften te kunnen aantonen, vooral wanneer ze hun onroerend goed komen verkopen. Een FENSA-certificaat is een universeel erkend bewijs van conformiteit voor vervangende ruiten.

Als alternatief kunt u betalen voor een bouwbericht van uw lokale overheid. Ze zouden echter nog steeds bewijs moeten zien dat de ramen aan de nodige voorschriften voldoen. Hoewel de bouwvoorschriften van toepassing zijn op zowel nieuwbouw- als vervangende ramen, dekt FENSA alleen vervangende ramen in bestaande eigendommen. Zelfs met een vluchtige blik op de FENSA-website stelt het dat FENSA een door de overheid geautoriseerde regeling voor bevoegde personen is voor de vervanging van ramen en deuren in Engeland en Wales.

Het raambedrijf levert het bewijs dat hun klanten weten dat het werk dat ze hebben gedaan van een professionele standaard is. De Fenestration Self Assessment Scheme of FENSA is een door de overheid geautoriseerde regeling die toezicht houdt op de naleving van bouwvoorschriften voor vervangende ramen en deuren, en het werd in 2002 geïntroduceerd in Engeland en Wales. Dit komt omdat de kenmerken van uw eigendom bewijs moeten hebben dat ze wettelijk voldoen aan de bouwvoorschriften, en het is illegaal om ramen en deuren met dubbele beglazing in een woning te laten monteren zonder certificering van bouwvoorschriften. U zou waarschijnlijk hebben gehoord van een FENSA-certificaat als u onlangs een glazen deur en raam hebt geïnstalleerd of vervangen.

Wanneer u ervoor kiest om nieuwe ramen of deuren op uw terrein te installeren, moet u er ook voor zorgen dat het werk wordt gedekt door de relevante certificering. FENSA werd gelanceerd in april 2002 en sindsdien hebben huiseigenaren certificaten gekregen voor installatie en vervanging van ramen en deuren. Als u een raammonteur bent en een door FENSA goedgekeurde installateur wilt worden, kan dit rechtstreeks via de FENSA website worden gedaan. Een FENSA-certificaat is uw geruststelling dat de aannemer die de vervangende ramen en deuren van uw huis heeft gemonteerd, heeft voldaan aan de bouwvoorschriften en energiezuinige producten heeft gebruikt bij het uitvoeren van de werkzaamheden.

Voor alle werken die het vervangen van ramen en deuren omvatten, moet u in plaats daarvan een certificaat krijgen van Local Authority Building Control. Een FENSA-certificaat wordt afgegeven door een installateur die is gecertificeerd door de regeling om ramen en deuren te vervangen en te installeren voor klanten binnen een bepaald gebied. Raaminstallaties en -vervangingen Installaties en vervangingen Buitendeuren Niet-regelgevende ramen Dakverlichting. FENSA-certificaat voor ramen de enquête, installatie van energiezuinige dubbele beglazing is een garantie dat u de beste kwaliteit krijgt en bovendien moet u weten dat de expertise en service die u ontvangt van een hoge standaard zijn en voortdurend worden onderhouden.