Wat zijn drie nadelen van houten ramen?

Hout is kwetsbaarder voor rot, termietenbesmetting en barsten of kromtrekken als gevolg van hitte en vocht. Scheuren en gaten in het hout kunnen ervoor zorgen dat de energierekening stijgt. Houten ramen hebben echter verschillende belangrijke nadelen. Hout heeft consistent onderhoud nodig, zonder welke de kozijnen onvermijdelijk zullen opzwellen door vocht, waardoor de ramen moeilijk of onmogelijk te openen en te sluiten zijn.

Hout blijft lang onbehandeld en gaat rotten, waardoor zowel hun esthetische als energiebesparende voordelen worden verminderd. Om te proberen duidelijkheid te brengen in uw besluitvormingsproces, lees verder voor een uitgebreide gids over de voor- en nadelen van beide soorten frames. Bij het kiezen van houten kozijnen moet ook rekening worden gehouden met de extra kosten van continu onderhoud. Zoals eerder vermeld, is uiterlijk een van de redenen waarom veel mensen in de eerste plaats voor houten ramen kiezen.

Als u zich echter zorgen maakt over de levensduur, schoonheid en de wederverkoopwaarde, dan zijn houten ramen een uitstekende keuze. Deze ramen zwellen of kromtrekken niet zoals gewone houten kozijnen en hoeven niet opnieuw te worden afgewerkt of geverfd. Als alternatief, als uw prioriteit is hoe de raamkozijnen eruit zien wanneer ze op hun plaats zitten, dan zijn houten kozijnen altijd de beste keuze voor u. U kunt dit echter afschrikken door uw houten kozijnen te schilderen met waterafstotende verf om ze te beschermen tegen zowel vocht als insecten.

De voordelen van houten ramen wegen ruimschoots op tegen de nadelen die kunnen bestaan, vooral in vergelijking met andere minder gunstige materialen zoals staal, vinyl of aluminium.