Hoe lang zijn houten ramen goed voor?

Hoewel hout een effectieve isolator is, hebben houten ramen een levensduur van 15-20 jaar, veel korter dan vinyl. Dit komt omdat houten ramen onderhevig zijn aan rot, iets waar u zich bij ander raammateriaal geen zorgen over hoeft te maken. Als een lange levensduur en duurzaamheid belangrijk voor je zijn, is hout waarschijnlijk niet de beste optie. De garantie op de niet-glazen delen van een houten raam is meestal ongeveer 20 jaar.

Als het raam wordt verzorgd met routineonderhoud, meestal in de vorm van een nieuwe verflaag om de paar jaar, kan een houten raam voor onbepaalde tijd meegaan. Hout rot echter, dus als de installatie verkeerd is, is dit het meest vatbare raammateriaal om beschadigd te raken. Omdat hout zoveel onderhoud vereist, bieden fabrikanten nu een scala aan door de mens gemaakte materialen aan. Naast gebroken glasafdichtingen, als het frame rot, kromgetrokken, tochtig of moeilijk te openen en te sluiten is, is het tijd om te overwegen het te vervangen.

De gemiddelde levensduur van ramen ligt tussen de 15 en 30 jaar. Afhankelijk van het vakmanschap van de oorspronkelijke installateur, de gebruikte materialen en de weersomstandigheden waarin u woont, kan de functionele levensduur van uw ramen variëren tussen de tien en vijftien jaar. Maar u hoeft geen vijftien jaar te wachten om uw ramen te vervangen als ze problemen veroorzaken. Hier zijn verschillende aanwijzingen dat u mogelijk uw ramen moet vervangen.

Er zijn geen ramen ontworpen om eeuwig mee te gaan. Zelfs merken van de hoogste kwaliteit en professionele installaties verzwakken of breken uiteindelijk af. De gemiddelde levensduur van woonramen is 15 tot 30 jaar. Goed onderhouden producten gaan misschien langer dan 20 jaar mee, maar zodra uw ramen twee decennia oud zijn, is het tijd om na te denken over het vervangen ervan.

Een goed houten raamkozijn moet 10 tot 20 jaar meegaan, zolang u het maar regelmatig onderhoud en onderhoud geeft. Experts stellen dat sommige frames zelfs 30 of meer jaar meegaan. Dit kan echter alleen gebeuren met goed onderhoud. Dit komt omdat, zodra u de frames verwaarloost, ze beschadigd kunnen raken en moeten worden vervangen voordat hun tijd verstrijkt.

Een plotselinge stijging van uw verwarmings- en koelingskosten kan aantonen dat het tijd is om uw ramen te vervangen. Daarom bieden fabrikanten beklede ramen aan, die een houten raam aan de binnenkant combineren met een vinyl- of aluminium helft buiten. Alle drie hebben de mogelijkheid van dubbele en drievoudige ramen, maar alleen vinyl kan schuimgeïsoleerde frames hebben. Je hebt meer koopkracht en de winkelier kan je waarschijnlijk betere prijzen geven voor het raam en/of de arbeid om ze te installeren.

Dat is bijna een zeker teken dat uw afdichtingen zijn aangetast en dat uw ramen het werk niet meer doen. Wanneer u klaar bent om uw ramen te vervangen, neemt u contact op met Quality Window %26 Door om het proces te starten. Deuken, deuken, roesten en krassen zijn allemaal grote problemen die onvermijdelijk zijn bij aluminium ramen. Aan de andere kant kunnen ramen die zijn geïnstalleerd in gebieden waar deze omstandigheden niet aanwezig zijn, veel langer meegaan dan gemiddeld.

Windows gaat soms veel langer mee dan deze schattingen met geluk en zorgvuldig onderhoud, maar worden uiteindelijk om cosmetische redenen vervangen. Maar door hun aard creëert een raam kansen voor hiaten waardoor geconditioneerde lucht kan ontsnappen, wat uw energierekeningen verhoogt. Modernere raamkozijnen hebben dit probleem zelden omdat ze sterker zijn en niet met de tijd verslechteren. Als alle ramen zich in dezelfde staat bevinden, begin dan met het vervangen van de ramen die naar de straat kijken, zodat de aantrekkingskracht van uw huis, samen met de energie-efficiëntie, een boost krijgt.

Het beste van alles is dat het installeren van nieuwe ramen bijna een mooie, solide afdichting tussen het interieur en de elementen garandeert. Natuurlijk kan een nieuwe, bijgewerkte set vensters de waarde van uw onroerend goed verhogen, de aantrekkingskracht van de stoeprand verbeteren en de verkoop van uw huis gemakkelijker maken. Over het algemeen is het materiaal rond het glas, of het nu hout of een door de mens gemaakt materiaal is, altijd robuuster dan het glas.