Wanneer houten ramen vervangen?

Zorg goed voor je houten ramen en ze moeten tientallen jaren meegaan. Regelmatige reiniging en onderhoud kunnen zelfs vaak de levensduur van hout resetten, waarbij sommige huizen hun ramen 100 jaar of langer niet hoeven te vervangen. Een veelbetekenend teken dat je nieuwe ramen nodig hebt, is wanneer rot optreedt langs het hout dat het glas omringt. Rot is meestal het gevolg van blootstelling aan water en ramen met slechte verfklussen zijn vaak vatbaar.

Naarmate de verf op bepaalde plekken slijt of barst, sijpelt er water naar binnen en beginnen zich schimmels te vormen. Het water kan afkomstig zijn van regenval of verdwaalde gazonsproeiers. We krijgen vaak de vraag of het een goed idee is om oude ramen te vervangen door nieuwe en beter presterende ramen om geld te besparen. Als de vleugels oud en versleten zijn geworden, kunnen de kosten voor het vervangen ervan gelijk zijn aan de kosten van een totale raamvervanging, in welk geval dit laatste de meest verstandige optie zou zijn.

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen vervangende ramen krijgen, is omdat de nieuwere ramen superieure materialen betekenen. In het warme New Orleans laten hoge dubbelhangende houten schuiframen briesjes het huis binnenkomen en het koel houden. Daarom moet de beslissing om een origineel houten raam te vervangen zorgvuldig worden overwogen en begrepen. Op zijn minst, In sommige gevallen kunnen individuele IGU-ruiten bij een glasbedrijf worden besteld en worden vervangen.

En om hopelijk je angst hierover te verlichten, raad ik je aan het idee van vervanging van volledige huisramen uit je hoofd te vegen. Eigenaren van historische huizen en gebouwen kunnen in de verleiding komen om hun originele houten ramen te dumpen, die vaak de schuld krijgen van tocht en stijgende energierekeningen en vinyl- of metaalvervangingen te installeren. Ondanks het feit dat de meeste houten ramen zijn behandeld om de elementen te weerstaan, verliezen ze uiteindelijk hun vermogen om vocht te rebelleren. Hij neemt een zeer onwetende financiële beslissing om nog maar te zwijgen van het feit dat zodra de ramen zijn vervangen, het huis als beschadigd wordt beschouwd.

Het goede nieuws is dat het vervangen van uw oude ramen de waarde van uw huis verhoogt, uw raamonderhoud verlaagt en uw huis energiezuiniger maakt. In de meeste gevallen, de kosten voor het repareren van het hout of het vervangen van bepaalde onderdelen kunnen meer kosten dan een nieuwe raamset. Als u uiteindelijk besluit uw ramen te vervangen of als u er een koopt voor een nieuwbouw, bekijk dan enkele van de onderstaande paginasponsors - EcoHome selecteert dergelijke mensen altijd zorgvuldig. Enkele van de oudste staande huizen hebben al tientallen jaren dezelfde houten kozijnen, zo niet een eeuw of langer.