Wat zijn de voordelen van houten kozijnen?

Houten ramen zijn superieur in warm en koud, en regen en zonneschijn. Zolang ze goed zijn afgedicht, zullen ze niet kromtrekken of barsten zoals vinyl, en ze zetten ook minder uit en krimpen ze minder samen tijdens temperatuurschommelingen, in tegenstelling tot metalen ramen. Houten ramen zijn niet alleen energiezuinig, maar ze kunnen ook lang meegaan, vooral als u ze goed verzorgt en onderhoudt. Met de juiste zorg gaan uw ramen jaren mee.

Houten ramen vergen nogal wat onderhoud en weerbestendigheid, maar ze zijn het werk waard. Een van de meest voorkomende redenen voor huiseigenaren om voor houten ramen te kiezen, is de esthetiek. Simpel gezegd; houten ramen zien er mooier uit. houten raamkozijnen bieden klassieke elegantie en warmte die geen enkel ander materiaal kan bieden.

Bij oudere of traditioneel ingerichte huizen is er niets aantrekkelijker dan houten ramen. Het is ook een van de gemakkelijkst aanpasbare materialen omdat het meer gewillig een verflaag accepteert dan wat dan ook. Hout is een natuurlijke isolator en draagt niet gemakkelijk warmte of kou over. Houten kozijnen houden uw huis comfortabeler tijdens de winter- en zomermaanden.

En met goede isolatie komen grote energiebesparingen met zich mee. Als je grootste zorg de prijs is en je hebt een heel krap budget, ga dan voor een goedkoper materiaal zoals vinylramen. Door dit te vergelijken met PVC-eenheden, geven de normen voor kwaliteit en ontwikkeling van de National Building Federation PVC-ramen een levensverwachting van 20 tot 25 jaar; waar het vacuümbehandelde zachthouten ramen 25 tot 35 jaar geeft. Sommige houten kozijnen kunnen in de loop van de jaren worden gerestaureerd en opgeknapt, waardoor een langere levensduur mogelijk is.

De tijd en geschiedenis hebben bewezen dat houten ramen van hoge kwaliteit lang meegaan en relatief lage levensduurkosten hebben als ze correct worden onderhouden. We bieden ook onderhoudsarme, aluminium buitenbekleding, die bestand is tegen vervaging en de buitenkant van houten ramen jarenlang helpt beschermen. Wanneer het slim is ontworpen en ingebouwd in een raam of deur, en gecombineerd met dubbele of driedubbele beglazing, presteert het veel beter dan PVC-ramen en -deuren. Momenteel worden elk jaar ongeveer 12 miljoen ramen van alle soorten verkocht in het VK, waarbij houten ramen 30% van die markt uitmaken.

Nu we enkele van de goede redenen hebben besproken om te kiezen voor het installeren van houten ramen, laten we eens kijken naar enkele van de mogelijke nadelen van het hebben ervan. Met natuurlijke isolatie, energie-efficiëntie en duurzaamheid zijn houten ramen een waardevolle investering die uw huis op meer dan één manier kan verheffen. Hout is ook een winnaar op de afdeling looks omdat het allerlei soorten verven en kleuren kan accepteren die de huiseigenaar kiest om aan te brengen. Dus hoewel het waar blijft dat houten ramen wat onderhoud nodig hebben, maken moderne hoogwaardige ramen dat onderhoud uitzonderlijk eenvoudig.

Wanneer u het hout schildert, heeft u de mogelijkheid om de verfkleur zo vaak als u wilt te wijzigen, zodat u het venster altijd naar uw smaak kunt aanpassen. Met de houten ramen van vandaag kunt u beschikken over authentieke traditionele details, zoals voegen, smalle glasbalken en integrale hoorns zonder in te boeten aan prestaties. Als u echter goed voor uw ramen zorgt en ze goed onderhoudt, kunnen ze een lange levensverwachting hebben. Als u de wederverkoopwaarde, schoonheid en levensduur wilt, kan het kopen van een raam van hardhout de betere keuze zijn.