Zijn houten ramen goed?

Ze staan bekend om zowel duurzaamheid als schoonheid. De meeste zijn gemaakt van grenen of douglasspar. houten ramen zijn nog steeds het „beste type ramen dat beschikbaar is, vooral met vrijwel alle bedrijven die composiet of aluminium beklede buitenkanten aanbieden. Het houten interieur verbetert de esthetiek van uw huis drastisch en kan het belangrijkste verkoopargument zijn voor potentiële kopers.

Veel bedrijven hebben super op maat gemaakte productlijnen voor houten ramen, zoals de E-serie van Andersen, die honderden kleur-, stijl-, grille- en hardwareconfiguraties hebben die passen bij uw droomhuis. Een houten vleugel en frame gaan voor onbepaalde tijd mee, mits goed onderhouden. Beglazing is doorgaans 20 jaar gegarandeerd tegen beslaan. Een houten rooster op het binnenoppervlak van het raam wordt op zijn plaats gehouden met metalen of plastic clips aan de rand van de vleugel.

Het is gemakkelijk te verwijderen voor reiniging en kan worden vervangen als het beschadigd is, maar het ziet er niet authentiek uit als het van buiten of van binnen van dichtbij wordt bekeken. Nooit geschilderd, maar alleen verkrijgbaar in lichte kleuren, omdat donkere tinten ervoor zorgen dat vinyl opwarmt en uitzet. Kwetsbaar voor scheuren in de kou. Niet zo sterk als hout, dus vleugelkozijnen zijn dik en omvangrijk.

Stabiel in warme of koude klimaten; isoleert beter dan alle andere raammaterialen, inclusief hout. Verkrijgbaar in kleuren; gemakkelijk te schilderen wanneer donkere kleuren vervagen. Kan niet worden gevormd en gefreesd zoals hout, en is duurder. Voor veel huiseigenaren is het vervangen van oudere houten ramen door vinylramen een goede optie.

Vinylramen zijn niet alleen efficiënt en betaalbaar, ze kunnen helpen om de buitenkant van uw huis er modern en schoon uit te laten zien. Nieuwe vinylramen zijn energiezuiniger, besparen u geld op uw energierekening en zijn goedkoper dan nieuwe houten ramen. Vinylramen zijn een veel voorkomende en geschikte optie voor vervangende ramen omdat ze niet kromtrekken of rotten. Of het nu gaat om het verbeteren van de energie-efficiëntie, het bijwerken van de inrichting of het toevoegen van waarde aan uw huis, het vervangen van oude ramen heeft veel voordelen.

Hoewel een groot vinylraam van hoge kwaliteit in eerste instantie meer kan kosten, maakt het gebrek aan onderhoud dat nodig is om het raam door de jaren heen te onderhouden het een goede prijs. Het is een taak die zorgvuldig onderzoek vereist, uw ramen worden immers zowel van binnen als van buiten bekeken. Raamfabrikanten vertraagden dit probleem dus door het deel van het raam dat aan de elementen werd blootgesteld, in lagen te leggen met beschermend materiaal. Kunststof ramen kunnen verkleurd en broos worden als gevolg van blootstelling aan de zon en in tegenstelling tot houten kozijnen kunnen ze niet worden gerepareerd.

Als u een ouder of historisch huis bezit, zullen houten ramen waarschijnlijk het algehele uiterlijk van het huis beter aanvullen dan vinylramen. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, geven veel huiseigenaren het extra geld niet uit aan houten ramen alleen voor hun uiterlijk alleen. Bovendien zijn er voor oudere of meer traditioneel ontworpen huizen niet echt esthetisch aantrekkelijke keuzes behalve echte houten ramen. En vergeet niet de waarde die prachtige houten ramen aan uw huis kunnen toevoegen, vooral als u overweegt te verkopen.

De tijd en geschiedenis hebben bewezen dat houten ramen van hoge kwaliteit lang meegaan en relatief lage levensduurkosten hebben als ze correct worden onderhouden. Maar de energie-efficiëntie van een raam heeft eigenlijk weinig te maken met het framemateriaal en wordt meestal beïnvloed door de specificatie van de beglazingseenheid, dus goed ontworpen ramen hebben over de hele linie vergelijkbare thermische efficiëntie, ongeacht het materiaal waarvan de kozijnen zijn gemaakt. Om u op weg te helpen, vergelijken we de voor- en nadelen van de meest voorkomende raamkozijnmaterialen, vinyl en hout.