Zijn houten kozijnen goed?

Vinylramen zijn niet zo duurzaam als houten ramen, maar ze kunnen meer dan 20 jaar meegaan. Een vinylraam van hoge kwaliteit bespaart u ook geld op energierekeningen omdat de. Houten ramen zijn niet alleen energiezuinig, maar ze kunnen ook lang meegaan, vooral als u ze goed verzorgt en onderhoudt. Met de juiste zorg gaan uw ramen jaren mee.

Houten ramen vergen nogal wat onderhoud en weerbestendigheid, maar ze zijn het werk waard. Ramen met vinylframe zijn het meest betaalbaar, slechts de helft van de prijs van vergelijkbare versies met houten frame. Ze zijn ook bijzonder energiezuinig, dankzij een honingraat van kamers die het isolerend vermogen vergroten door lucht vast te houden, en kunnen worden gebouwd om in elke opening te passen. En in tegenstelling tot hout hoeven ze nooit opnieuw te worden geverfd, hoewel de kleuren beperkt zijn.

Het grootste voordeel dat vinyl heeft ten opzichte van hout is de duurzaamheid en natuurlijke levensduur, zelfs bij weinig onderhoud. Houten ramen hebben gedurende hun levensduur regelmatig onderhoud nodig. Houten ramen moeten bijvoorbeeld elke drie tot vier jaar worden geverfd of gekleurd (afhankelijk van het weer en directe blootstelling aan de zon). Ze zijn ook vatbaar voor schade door ongedierte.

Hoewel houten kozijnen onder perfecte omstandigheden en zorg tot 40 of 50 jaar meegaan, gebeurt dit zelden. Vinylramen kunnen daarentegen tot 20 tot 40 jaar meegaan zonder veel onderhoud. Als u een beslissing zou moeten nemen over welk raammateriaal u uitsluitend op basis van energie-efficiëntie wilt gebruiken, zou dat een moeilijke beslissing zijn om te nemen. De meeste mensen kunnen vinylramen herkennen dankzij een aanvankelijke uniformiteit in vakmanschap; het zijn witte ramen gemaakt van plastic materiaal.

Houten kozijnen die niet goed zijn onderhouden, kunnen licht verdraaien of kunnen opzwellen met vocht, waardoor het moeilijk (zo niet onmogelijk) is om het raam omhoog of omlaag te brengen. Hoewel de toegevoegde opties ook uw lijst met beslissingen uitbreiden, maken nieuwe etiketteringsprogramma's het kiezen van goed gebouwde, energiezuinige vensters eenvoudiger dan ooit. De meeste raambedrijven gebruiken aluminium bekleding, wat problematisch is omdat aluminium warmte of koude geleidt. Maar ondanks al deze voordelen blijven houten ramen de gouden standaard in de vervangingsraamindustrie.

Hoewel raammakers het productieproces in de loop der jaren drastisch hebben verbeterd, worden vinylramen gemaakt met agressieve chemicaliën die een negatieve invloed kunnen hebben op het milieu. Bovendien moet u rekening houden met de extra onderhoudskosten en de tijd die nodig is om de ramen er door de jaren heen op hun best uit te laten zien. Op houten ramen wordt het deel dat wordt blootgesteld aan het weer omwikkeld met een ander materiaal dan hout, om het tegen de elementen te beschermen. Ministerie van Energie en de Environmental Protection Agency, het programma taggt de meest energiezuinige ramen.

Het naar binnen gerichte gedeelte van het frame is van hout, zodat u het kunt schilderen en binnenshuis kunt genieten van de elegantie van het materiaal. Als uw huis houten ramen heeft, kan upgraden naar nieuwe vinylramen een budgetvriendelijke manier zijn om te besparen op onderhoudsvereisten en -kosten. Wanneer houten ramen niet werden bekleed, moest de buitenkant van het raam constant worden gerepareerd en opnieuw worden geverfd. Huizen in de buurt van de oceaan, die onderhevig zijn aan zout in combinatie met vochtige lucht, zijn bijzonder kwetsbaar; ramen met houten frame in deze huizen hebben meer aandacht nodig dan die in veel andere delen van het land.

Als je denkt dat je stijl gaat veranderen en je deze nieuwe vensters op elk moment opnieuw gaat schilderen, zal het materiaal dat je kiest bepalen of dat überhaupt mogelijk is of niet.