Moeten houten ramen worden vervangen?

Voor uw investering krijgt u een raam dat nog 100 jaar goed zou moeten zijn, terwijl een vervangend raam het heel goed doet om 40 jaar mee te gaan. Voor veel huiseigenaren is het vervangen van oudere houten ramen door vinylramen een goede optie. Vinylramen zijn niet alleen efficiënt en betaalbaar, ze kunnen helpen om de buitenkant van uw huis er modern en schoon uit te laten zien. Gebarsten of gebroken glas (vleugel vervangen) Langzaam bewegende of vastzittende raamvleugels.

Energie-efficiëntie en comfort zijn twee dingen die de meeste huiseigenaren zeer waarderen. De prestaties kunnen afnemen naarmate vensters ouder worden, waardoor er in deze twee gebieden vallen. Als u vindt dat uw verwarmings- of koelrekeningen hoger zijn dan ze zouden moeten zijn en tochtige, oude ramen een boosdoener zijn, is het misschien tijd om ze te vervangen. Evenzo kunnen de kosten voor het herstellen van oude ramen een onverstandige investering zijn als een nieuwe set ramen sterker en goedkoper zou zijn.

Daarom zou een correct geïnstalleerd en afgedicht (schuim, steunstaaf+afdichtmiddel, afdichtmiddel) vervangingsvenster nog dichter bij de geclaimde R-waarde presteren en de opening tussen de storm en de combinatie met één ruit verder verlengen. Ja, twee ruiten zijn efficiënter dan één en drie zijn efficiënter dan twee, maar de echte vraag over efficiëntie zou de hele raamconstructie moeten omvatten in plaats van alleen het glas. Ik ben het ermee eens dat een raam met dubbele beglazing een R-waarde van 3+ kan bereiken, maar het operatieve woord is kan, niet wil. Als er iets mis is met de ramen in je vintage huis, bepaal dan eerst of het probleem bij een ruit ligt, of dat er een probleem is met een frame of vleugel.

Combineer de toegevoegde R-waarde met de functionaliteit van het nieuwe raam en de meeste klanten met niet-historische houten ramen zouden waarschijnlijk kiezen voor de nieuwe vervanging en in deze toepassing zou ik theoretiseren dat het ROI-verschil waarschijnlijk minder is dan 10 jaar in vergelijking. Wanneer binnenwater wordt gedetecteerd in de buurt van het raamgebied, komt het vaak van rond het raam, niet door het raam. Ik haat vinylvervangende ramen. Ik vind ze plakkerig en lelijk om nog maar te zwijgen van het feit dat ze niet kunnen worden geverfd.

Mistige ramen worden veroorzaakt door watercondensatie in de dubbele of drievoudige geïsoleerde glaseenheid (IGU) van uw raam. Dit is alles voordat u op afstand de thermische prestaties van het glas of de rot in het hoofdframe van het venster begint aan te pakken. Als het glas in een goedkope set vinylframes scheuren vertoont, is een vervanging van het hele raam de meest praktische keuze. De massieve stalen constructie van deze ramen overtreft ver de sterkte van elk woonraam dat momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Om de kwaliteit van mijn bestaande ramen te bereiken op het gebied van materialen, vakmanschap en functionaliteit, moet je naar een eersteklas venster kijken.