Zijn houten ramen beter?

Als u op zoek bent naar een onderhoudsarme en kosteneffectieve optie, zijn vinylramen het beste. Als u de kleur van uw ramen van jaar tot jaar wilt veranderen, zijn houten ramen de betere optie. Hoe dan ook, zowel vinyl- als houten ramen geven u de energie-efficiëntie die u en uw huis nodig hebben. Als u op zoek bent naar nieuwe ramen voor uw huis, strijden vinylramen en houten ramen beide om uw aandacht.

Zowel hout als vinyl hebben sterke punten. Houten ramen hebben een klassieke charme die vinyl alleen maar kan hopen te geven. Maar voor de meerderheid van de huiseigenaren zijn de lage kosten van vinyl zelf een charme die de esthetische allure van hout verslaat. Welk type raam past het best bij jouw woning?.

Hout is het klassieke raammateriaal. Tot een paar decennia geleden waren de meeste ramen die in de Verenigde Staten werden verkocht, gemaakt van hout. Hout heeft een warmte en schoonheid die niet gemakkelijk kan worden gerepliceerd door enig ander materiaal. Hout heeft ook regelmatig onderhoud nodig om te kunnen blijven functioneren (1,.

Huiseigenaren die hun houten ramen verwaarlozen, moeten ze mogelijk veel eerder vervangen dan huiseigenaren die regelmatig voor hun ramen zorgen. Dit type coating kan warmte afbuigen om het in de zomer buiten huis te houden en in de winter in huis. Low-E-glas kan de energie-efficiëntie van het huis aanzienlijk verbeteren (. Houten ramen hebben regelmatig onderhoud nodig om functioneel te blijven.

Hout moet opnieuw worden verzegeld en opnieuw worden geverfd voordat de oude zegel of oude verf slijt. Vinylramen moeten regelmatig worden geïnspecteerd en schoongemaakt, maar ze vereisen niet dezelfde tijdrovende onderhoudsroutine die nodig is voor houten ramen. Huiseigenaren met weinig tijd om te besteden aan huisonderhoud voelen zich om deze reden meestal aangetrokken tot vinylramen (1.Hoewel vinylramen aantrekkelijk zijn, kunnen ze het tijdloze uiterlijk van houten kozijnramen niet repliceren. Als u een ouder of historisch huis bezit, zullen houten ramen waarschijnlijk het algehele uiterlijk van het huis beter aanvullen dan vinylramen.

Bovendien kunt u het uiterlijk van houten ramen eenvoudig veranderen door ze te schilderen, iets wat u niet met vinyl kunt doen. Een houten vleugel en frame gaan voor onbepaalde tijd mee, mits goed onderhouden. Beglazing is doorgaans 20 jaar gegarandeerd tegen beslaan. Een houten rooster op het binnenoppervlak van het raam wordt op zijn plaats gehouden met metalen of plastic clips aan de rand van de vleugel.

Het is gemakkelijk te verwijderen voor reiniging en kan worden vervangen als het beschadigd is, maar het ziet er niet authentiek uit wanneer het van buitenaf of van binnen van dichtbij wordt bekeken. Nooit geschilderd, maar alleen verkrijgbaar in lichte kleuren, omdat donkere tinten ervoor zorgen dat vinyl opwarmt en uitzet. Kwetsbaar voor scheuren in de kou. Niet zo sterk als hout, dus vleugelkozijnen zijn dik en omvangrijk.

Stabiel in warme of koude klimaten; isoleert beter dan alle andere raammaterialen, inclusief hout. Verkrijgbaar in kleuren; gemakkelijk te schilderen wanneer donkere kleuren vervagen. Kan niet worden gevormd en gefreesd zoals hout, en is duurder. We zetten de voor- en nadelen van beide op een rij om u te helpen bepalen of vinyl- of houten ramen de beste optie zijn voor uw huis.

Als u de voor- en nadelen doorzoekt en denkt dat u de onderhoudsarme en weerbestendige buitenkant wilt die vinyl biedt met de lange levensduur van hout, moet u met vinyl beklede houten ramen overwegen. Als u een snelle en eenvoudige vervanging wilt, hebt u een venstertype nodig dat u zonder complicaties kunt openen. Een belangrijke waarde van houten ramen is dat de binnenkozijnen desgewenst een natuurlijke houtkleur kunnen blijven. De tijd en geschiedenis hebben bewezen dat houten ramen van hoge kwaliteit lang meegaan en relatief lage levensduurkosten hebben als ze correct worden onderhouden.

Maar zoals eerder uitgelegd, zullen zowel de kwaliteit als het onderhoud van het raam ervoor zorgen dat ze veel langer meegaan en kunnen ze resulteren in lagere energierekeningen. Met het huidige glas, beglazing genaamd, kunt u meer isolatie en extra veiligheid krijgen en kunt u tijd en geld besparen bij het wassen van ramen. We hebben meer dan 200 locaties, een schat aan accreditaties en hebben meer dan 20 miljoen hoogwaardige energiezuinige vervangingsramen geïnstalleerd. Merk op dat deze cijfers afhankelijk zijn van het klimaat en het weer waarin u woont, evenals hoeveel werk u besteedt aan het onderhoud van uw ramen.

Vinylramen zijn niet alleen efficiënt en betaalbaar, ze kunnen ook helpen om de buitenkant van uw huis er modern en schoon uit te laten zien. Bovendien zijn er voor oudere of meer traditioneel ontworpen huizen niet echt esthetisch aantrekkelijke keuzes behalve ramen van echt hout. Hoewel een groot vinylraam van hoge kwaliteit in eerste instantie meer kan kosten, maakt het gebrek aan onderhoud dat nodig is om het raam door de jaren heen te onderhouden het een goede prijs. En vergeet niet dat houten ramen niet gevoelig zijn voor roest, een doorslaggevende factor voor veel locaties, vooral die met een hoge luchtvochtigheid.

Neem contact op met uw vensterinstallatieprogramma om erachter te komen hoe lang u kunt verwachten dat Windows meegaat voordat ze worden geïnstalleerd. Of je nu op zoek bent naar ramen als vervanging of voor nieuwbouw, je hebt te maken met een installatie die tientallen jaren meegaat. .