Maken ze nog houten ramen?

Tegenwoordig produceert Jeld-Wen vier verschillende lijnen houten ramen, van de goedkope W-2500-serie tot de Custom Wood-lijn. Er zijn talloze maten en vormen beschikbaar, en alle buitenkanten zijn met aluminium bekleed. We zouden nalatig zijn om nog maar te zwijgen van een geweldig product, dat, hoewel misschien niet voor puristen, een beetje een combinatie is van hout en een ander materiaal, zoals vinyl, glasvezel of aluminium; bekleed hout. Beklede houten ramen zijn eigenlijk gemaakt van hout, maar ze hebben aan de buitenkant een laag aluminium, vinyl of glasvezel, die niet geverfd hoeft te worden.

Maar de binnenkant is van hout, dat kan worden geverfd of gekleurd om uw huis aan te passen. Door de laag aluminium, vinyl of glasvezel is bekleed hout duurzamer dan al het hout en kan het ook kosteneffectiever zijn. houten raamkozijnen worden beschouwd als een „groene raaminstallatie” -keuze, omdat ze kunnen worden hergebruikt, gerecycled en duurzaam kunnen worden geproduceerd. Veel houten ramen kunnen zelfs worden gecomposteerd nadat de verf is verwijderd.

Andersen, Pella en Marvin zijn enkele van de meest populaire raamfabrikanten in het land. Alle drie de merken hebben een uitzonderlijke bouwkwaliteit, maar er zijn een paar belangrijke verschillen tussen de stijlen en opties die ze bieden. Iedereen die een huis bouwt of renoveert, is bekend met de moeilijke beslissingen en afwegingen die ermee gepaard gaan en de keuze van raammaterialen is geen uitzondering. Immers, zelfs een robuust aluclad houten frame kan zinloos blijken te zijn als de ruit gewoon kan worden ingeslagen.

De gearceerde gedeelten van de bijgaande kaart geven aan waar het venster voldoet aan de regionale Energy Star-prestatiecriteria. We begrijpen het scala aan opties en laten u zien hoe u producten kunt vergelijken, zodat u het beste venster voor uw geld krijgt. De juiste keuze voor afwijkende formaten en vormen of als u een origineel ontwerp wilt maken of een historisch venster wilt repliceren. Als u van plan bent uw ramen te schilderen, kunt u uzelf veel tijd en moeite besparen door houten ramen te kiezen die vooraf zijn geprepareerd.

Het vergelijken van raamprestaties is eenvoudig, dankzij labels van de National Fenestration Rating Council (NFRC). Zo behouden houten aluminium ramen hun uiterlijk gedurende een zeer lange periode en vormen ze enkele van de meest duurzame soorten ramen. Houten ramen zijn zeer energiezuinig in combinatie met hoogwaardige isolerende ramen met dubbele beglazing of glazen ramen met drie panelen. Houten ramen zijn niet gevoelig voor de uitzetting en krimp waar nieuwe vinylramen, aluminium raamtypes of glasvezelvervangende ramen last van kunnen hebben tijdens temperatuurveranderingen.

Houten ramen zijn populaire opties voor vervangende ramen onder huiseigenaren omdat ze een traditionele uitstraling hebben, duurzaam zijn en uitstekende isolatie bieden. Het raamkozijn en de vleugels zijn allemaal gemaakt van hout en gefreesd en gerouteerd in de aangepaste vormen voor uw huisraamtype.