Voegen houten ramen waarde toe?

Op de tweede plaats na nieuwe dakbedekking, hebben nieuwe vinylaramen de grootste aantrekkingskracht op kopers en zullen ze waarschijnlijk de meeste waarde toevoegen bij wederverkoop (meer nog dan verschillende upgrades van voordeuren en gevelbeplating). Nieuwe houten ramen daarentegen staan op de 4e en 6e plaats van de projecten die worden vermeld voor respectievelijk aantrekkingskracht van de koper en wederverkoopwaarde. Ja, het installeren van nieuwe ramen zal een aanzienlijke waarde toevoegen aan een huis. De wiskunde is eenvoudig en een ROI van 68,6% is iets om te vieren.

Levensduurwaarde is een gebied waar nieuwe kopers van ramen rekening mee moeten houden, maar vaak over het hoofd zien in hun aankoopproces. Een onderzoek uitgevoerd door The wood window Alliance (WWA) en Herriot Watt University toonde in een Life Cost-analyse aan dat moderne houten ramen een levensduur hebben van meer dan 60 jaar en als koolstofnegatief worden beschouwd. Als gevolg hiervan herwinnen moderne houten ramen marktaandeel in het VK en vertegenwoordigen ze nu ongeveer 25% van de vraag in waarde. Uw huis is uw statement en is waarschijnlijk de grootste investering van uw leven.

Houten ramen en deuren kunnen een grote rol spelen bij het toevoegen van warmte, veiligheid, karakter, wenselijkheid en op hun beurt waarde toevoegen. Als de ramen in uw huis meer dan 15-20 jaar oud zijn, zijn ze voorbij hun bloei. Raamtechnologie heeft de afgelopen twee decennia een lange weg afgelegd en nieuwe ramen zijn veel energiezuiniger dan hun oudere tegenhangers. Anders dan het aanbrengen van enkele cosmetische wijzigingen of het upgraden van uw keukenapparatuur, het vervangen van ramen is meer het „lange spel”.

Omdat uw nieuwe ramen moderne energie-efficiëntie hebben ingebouwd, zal het enige tijd duren voordat u dividenden in uw energierekening ziet. En omdat vervangingsprojecten doorgaans meerdere ramen omvatten, kunnen de kosten vooraf even duren om zich een weg te banen naar de totale waarde van het huis. In termen van duurzaamheid is de vezelconstructie van hout ideaal voor woningen, vooral voor raambeslag, omdat het dichtheid biedt, wat sterkte en ultieme duurzaamheid in uw ramen biedt. Volgens de wet, u kunt geen kunststof ramen gebruiken in een beschermd gebied van English Heritage, wat betekent dat het vervangen van uw ramen door hout met dubbele beglazing de slimme keuze is.

Aluminium ramen zijn betaalbaar, lichtgewicht, duurzaam en eenvoudig te installeren, vooral voor een professionele aannemer. Een van de redenen hiervoor is dat veel huiseigenaren vinden dat de originele ramen in het huis meer als bijzaak zijn opgenomen en erkennen dat er een grotere investering nodig zal zijn om ze te vervangen door ramen die er beter uitzien en presteren. Als u van plan bent om jarenlang in huis te blijven, dan is het een goed idee, omdat de nieuwe ramen de esthetiek en energie-efficiëntie van het huis zullen verbeteren, waardoor uw energierekening wordt verlaagd. Anders zult u merken dat de investering het niet waard is, omdat ramen van lagere kwaliteit gewoon niet zijn gebouwd om lang mee te gaan of te presteren.

Het installeren van UPVC-ramen in een historisch huis zal ernstig afbreuk doen aan het uiterlijk, de wenselijkheid en de waarde. Kopers van historische huizen zoeken vaak naar houten ramen die passen bij de stijl van hun huis en ze voldoen aan de thermische isolatie-eisen van de huidige bouwvoorschriften. Als natuurlijke isolator zorgt hout voor uitstekend raammateriaal, waardoor de kou buiten blijft, maar de dichtheid helpt ook bij geluidsisolatie. Sommige soorten ramen zijn klassieker en gezelliger, terwijl andere meer eigentijds zijn en een luxe uitstraling bieden.

Dankzij de vooruitgang in vinylraamtechnologie zijn ze ook beroemd energiezuinig en verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren die passen bij het ontwerp van elk modern huis. Als een houten raam in orde is, terwijl het een hogere prijs heeft dan vinyl, biedt het je wel de mogelijkheid om het te schilderen of te beitsen zodat het bij je decor past. We hebben een uitgebreid assortiment ramen en deuren in klassieke en eigentijdse stijl, zodat uw visie altijd werkelijkheid wordt.