Hoe smeer je houten raamrails?

Nadat u de raamsporen hebt schoongemaakt, kunt u de raamkanalen smeren door de houten oppervlakken te wrijven met gewone was, zoals die van een witte kaars. Een lichte jas is voldoende. Open en sluit het venster meerdere keren om de was te verdelen en de oppervlakken te smeren. Nadat u de raamrails hebt schoongemaakt, kunt u de raamkanalen smeren door de houten oppervlakken te wrijven met gewone was, zoals een witte kaars.

Een lichte jas is alles wat je nodig hebt. Het reinigen van de rupsbanden en het één keer per jaar aanbrengen van wax zorgt ervoor dat uw ramen soepel blijven werken. houten raamsporen kunnen een andere uitdaging vormen, maar u hoeft zich geen zorgen te maken. In plaats van een glijmiddel van silicium te gebruiken, kunt u was en dezelfde eerder genoemde oplossing gebruiken om schoon te maken, maar gebruik slechts een kleine hoeveelheid omdat hout poreus is.

Nu je sporen schoon zijn, zal een beetje smeer ervoor zorgen dat ze als nieuw glijden. Gebruik nooit vet, dat alleen maar meer vuil vasthoudt. Spuit voor vinylrupsbanden een kleine hoeveelheid siliconensmeermiddel op een doek en veeg de sporen schoon. Bedien het venster meerdere keren om het smeermiddel te verspreiden en breng indien nodig meer aan.

Gebruik voor het smeren van houten raamsporen gewone was van een kaars of een specifiek droog smeermiddel. Wrijf de was in de baan zoals je met een krijt zou doen. Bedien het venster meerdere keren om wrijving te creëren om de was te verwarmen en in de baan te verspreiden. In de meeste gevallen komt dit doordat de kabels tussen de zakgewichten en het raamkozijn zijn gebroken.

Het kan heel verleidelijk zijn om je houten of vinyl tracks te smeren met olie die binnendringt, zoals WD-40, maar dit kan meer kwaad dan goed blijken te zijn. Een scheutje zuiveringszout en azijn is de sleutel tot het herstellen van prachtige raamsporen met minimaal schrobben. Hoewel oliën goed kunnen zijn voor het smeren van metalen oppervlakken, werken ze alleen op korte termijn voor hout en vinyl. Wanneer het onderste venster moeilijk in het kanaal kan worden opgetild, of als het raam niet op zijn plaats blijft en abrupt sluit, kan dit zijn omdat het kabel- en gewichtssysteem niet goed werkt.

Als u te veel kracht moet gebruiken om het raam te openen, kunt u de raamonderdelen of de bekleding beschadigen. Gelukkig hoef je niet veel tijd of geld te investeren om je ramen te laten werken zoals jij dat wilt. Vergeet niet dat je de vensterbaan de eerste keer niet in topschoonheid zult herstellen, dus wees geduldig, want het kan zijn dat je deze stappen meerdere keren moet herhalen. De oliën bieden slechts een tijdelijke oplossing en zullen binnenkort dienen als magneten voor stof en vuil, waardoor uw ramen later plakkeriger worden dan ooit.

Een veel voorkomende oplossing, en een zeer slechte, is om de raamrails te smeren met smeerolie, zoals de WD-40. De beste tijd van het jaar om raamsporen schoon te maken is in de lente en voor de winter (het vakantieseizoen). Het soepel openen van uw ramen kan een eenvoudig proces zijn, en het draait allemaal om het schoonmaken van het gebied en vervolgens het smeren van de rupsbanden. Als je oudere dubbelhangende houten ramen hebt die op en neer bewegen, of schuifregelaars die naar links en naar rechts openen, heb je vroeg of laat waarschijnlijk problemen met de ramen die blijven plakken en weigeren om zonder problemen te openen en te sluiten.

Als u ervoor kiest om raamrails te schilderen, zorg er dan voor dat u eerst de oude verf schraapt en een heel dunne laag verf aanbrengt. Gelukkig zullen veel plakkende ramen en deuren vanzelf verbeteren als de luchtvochtigheid buiten een tijdje daalt. Na het reinigen van de houten baan kun je gewone was aanbrengen die je rechtstreeks van een witte kaars vindt.