Zijn houten ramen onderhoudsarm?

Houten ramen die aan de buitenkant zijn bekleed met vinyl of aluminium zijn aanzienlijk minder onderhoud nodig dan houten ramen. Vinylramen worden beschouwd als een onderhoudsarm materiaal. houten ramen kosten misschien wel het dubbele van die van vinylramen. Bovendien moet u rekening houden met de extra onderhoudskosten en de tijd die nodig is om de ramen er door de jaren heen op hun best uit te laten zien.

Als je budgetbewust bent, of geen tijd hebt om te investeren in onderhoud, is vinyl waarschijnlijk je betere optie. Er zijn veel redenen waarom hout een uitstekend materiaal is om uit te kiezen bij het installeren of vervangen van de ramen van uw huis. Vinylramen een paar keer per jaar reinigen met een hogedrukslang (vermijd hogedrukreiniging die de afdichting kan beschadigen) is voldoende om ze er als nieuw uit te laten zien. Het vertaalt zich ook in het feit dat u kunt kiezen uit een breed scala aan ontwerpen en uw raam sterk en stevig blijft.

Als uw huis houten ramen heeft, kan upgraden naar nieuwe vinylramen een budgetvriendelijke manier zijn om te besparen op onderhoudsvereisten en -kosten. Als je denkt dat je stijl gaat veranderen en je deze nieuwe vensters op elk moment opnieuw gaat schilderen, zal het materiaal dat je kiest bepalen of dat überhaupt mogelijk is of niet. Hoewel hout kan uitzetten of krimpen als gevolg van blootstelling aan vocht, kunt u dit risico verminderen als u uw raamkozijn op de juiste manier schildert of beitst. Ze zullen niet zo onderhoudsvrij zijn als vinyl, maar ze zullen lang niet zo onderhoudsarm zijn als hout.

Oh, en insecten en spechten kunnen zich ook aangetrokken voelen tot houten buitenframes, vooral als de rot begint. Als er meer ruimte is in het budget, dan is een houten interieur met een beklede buitenkant of een buitenkant van vinyl of glasvezel de optie met een veel betere duurzaamheid. Ze zijn meestal te vinden in historische panden waar het uiterlijk van het raam het belangrijkst is. Dus als je je ramen in de meest unieke tinten wilt kleuren, ga je gang en laat je ramen de nieuwe verf omarmen.

Met de juiste zorg kan hout veel langer meegaan dan een leven, wat niet gezegd kan worden voor veel andere frames. Bovendien kunt u het uiterlijk van houten ramen eenvoudig veranderen door ze te schilderen op iets dat u niet met vinyl kunt doen. Als het houten frame echter gaat rotten of beschadigd raakt, laat het in de winter warme lucht uit uw huis ontsnappen en in de zomer koele lucht ontsnappen. Veel raambedrijven hebben bijvoorbeeld houten vervangende ramen en deuren een handiger gezicht gegeven.