Wat is het verschil tussen houten en vinyl ramen?

Houten ramen hebben meer onderhoud nodig dan vinylramen. Hout moet elke 3-4 jaar opnieuw worden geverfd of opnieuw worden gekleurd om ze tegen de elementen te beschermen. In tegenstelling tot houten ramen, vereisen vinylramen zeer weinig onderhoud en onderhoud nadat ze zijn geïnstalleerd, omdat ze nooit opnieuw hoeven te worden geverfd of opnieuw gekleurd. Als u op zoek bent naar nieuwe ramen voor uw huis, strijden vinylramen en houten ramen beide om uw aandacht.

Zowel hout als vinyl hebben sterke punten. Houten ramen hebben een klassieke charme die vinyl alleen maar kan hopen te geven. Maar voor de meerderheid van de huiseigenaren zijn de lage kosten van vinyl zelf een charme die de esthetische allure van hout verslaat. Welk type raam past het best bij jouw woning? Vinylramen zijn grotendeels gemaakt van hoogwaardig geëxtrudeerd polyvinylchloride (PVC) Sommige metalen en andere soorten kunststoffen worden gebruikt voor het vleugelmechanisme.

Rijke, donkere kleuren die niet vervagen, zijn van oudsher moeilijk te bereiken voor fabrikanten. De meeste kleuren die verder gaan dan wit of bruin worden als premium beschouwd en kosten meer. Vinyl vervangende ramen hoeven nooit te worden geverfd of verzegeld. Een nadeel hiervan is dat, als je je vinylramen wilt schilderen, het moeilijker is dan het schilderen van houten ramen.

Vinylvervangende ramen zijn ongeveer 20 procent goedkoper dan houten ramen, volgens Remodellering's Cost vs. Of het nu gaat om de wet van vraag en aanbod, de prijs van schoonheid, of gewoon het feit dat minder bedrijven houten ramen maken, houten ramen zijn meestal duurder dan vinylramen. Met de toevoeging van betere kleuren naast alleen wit en bruin, worden vinylramen als aantrekkelijker beschouwd dan in het verleden. Vinylramen zijn er in overvloed van veel verschillende fabrikanten, dus het is niet moeilijk om ze op schema te verkrijgen.

Met vinylramen ziet u bijna een rendement op uw investering van 67 procent als het tijd is om het huis te verkopen. Bij vinylramen draait alles om geld besparen en onderhoudstaken tot een absoluut minimum beperken. Als u geld probeert te besparen op uw volgende raamaankoop, is het moeilijk om vinylramen te verslaan. Als uw huis houten ramen heeft, kan upgraden naar nieuwe vinylramen een budgetvriendelijke manier zijn om te besparen op onderhoudsvereisten en -kosten.

Beide opties hebben natuurlijk hun eigen voor- en nadelen. Beslissen welk type venster u moet kiezen, kan verwarrend zijn. We zetten de voor- en nadelen van beide op een rij om u te helpen bepalen of vinyl- of houten ramen de beste optie zijn voor uw huis. Vinylramen zijn super duurzaam, duurzaam, functioneel en energiezuinig.

Dit zijn allemaal vakjes die u wilt aanvinken wanneer u uw ramen vervangt of een nieuw huis bouwt. Vinyl, ook wel poly-vinylchloride (PVC) genoemd, verwijst naar het materiaal van het raamkozijn. Veel huiseigenaren kiezen voor vinyl omdat het slecht weer beter aankan zonder voortijdig kapot te gaan. Daarom, als u in een klimaat leeft dat het hele jaar door onderhevig is aan extreem weer, zijn vinylramen een goede keuze.

Een nadeel van het kiezen van vinylramen is dat ze geen milieuvriendelijk product zijn. Hoewel raammakers het productieproces in de loop der jaren drastisch hebben verbeterd, worden vinylramen gemaakt met agressieve chemicaliën die een negatieve invloed kunnen hebben op het milieu. Sommige fabrikanten maken vinylramen met gerecycled vinyl, wat de impact op het milieu helpt verminderen. Het grootste voordeel dat vinyl heeft ten opzichte van hout is de duurzaamheid en natuurlijke levensduur, zelfs bij weinig onderhoud.

Houten ramen hebben gedurende hun levensduur regelmatig onderhoud nodig. Houten ramen moeten bijvoorbeeld elke drie tot vier jaar worden geverfd of gekleurd (afhankelijk van het weer en directe blootstelling aan de zon). Ze zijn ook vatbaar voor schade door ongedierte. Hoewel houten kozijnen onder perfecte omstandigheden en zorg tot 40 of 50 jaar meegaan, gebeurt dit zelden.

Vinylramen kunnen daarentegen tot 20 tot 40 jaar meegaan zonder veel onderhoud. Hoewel vinylramen aantrekkelijk zijn, kunnen ze het tijdloze uiterlijk van houten kozijnramen niet repliceren. Als u een ouder of historisch huis bezit, zullen houten ramen waarschijnlijk het algehele uiterlijk van het huis beter aanvullen dan vinylramen. Bovendien kunt u het uiterlijk van houten ramen eenvoudig veranderen door ze te schilderen, iets wat u niet met vinyl kunt doen.

Houten ramen kosten misschien wel het dubbele van die van vinylramen. Bovendien moet u rekening houden met de extra kosten, onderhoud en de tijd die nodig is om de ramen er door de jaren heen op hun best uit te laten zien. Als u budgetbewust bent of geen tijd hebt om te investeren in onderhoud, is vinyl waarschijnlijk uw betere optie. Voor veel huiseigenaren is het vervangen van oudere houten ramen door vinylramen een goede optie.

Vinylramen zijn niet alleen efficiënt en betaalbaar, ze kunnen ook helpen om de buitenkant van uw huis er modern en schoon uit te laten zien. Het assortiment vinylramen kan variëren op basis van grootte en stijl. Hoewel een groot vinylraam van hoge kwaliteit in eerste instantie meer kan kosten, maakt het gebrek aan onderhoud dat nodig is om het raam door de jaren heen te onderhouden het een goede prijs. Vinylramen een paar keer per jaar reinigen met een hogedrukslang (vermijd hogedrukreiniging die de afdichting kan beschadigen) is voldoende om ze er als nieuw uit te laten zien.

Vinylramen zijn minder poreus dan hout, daarom is het moeilijker voor vuil en vuil om vast te komen te zitten. Hierdoor is het frame eenvoudig te reinigen met water en zeep. Als u op zoek bent naar minimaal onderhoud, zijn vinylramen een goede keuze. Ramen met vinylframe zijn het meest betaalbaar - slechts de helft van de prijs van vergelijkbare versies met houten frame.

Ze zijn ook bijzonder energiezuinig, dankzij een honingraat van kamers die het isolerend vermogen vergroten door lucht vast te houden, en kunnen worden gebouwd om in elke opening te passen. En in tegenstelling tot hout hoeven ze nooit opnieuw te worden geverfd, hoewel de kleuren beperkt zijn. Bij goed onderhoud kunnen houten ramen tientallen jaren meegaan. Ze moeten regelmatig worden geverfd en geschraapt om ze in goede staat te houden en kromtrekken of rotten te voorkomen.

Wanneer dit echter is gebeurd, kunnen ze vele jaren meegaan. Vinylramen zijn ontworpen om geweldige isolatoren te zijn. Met een goed ontworpen kern geleiden ze geen warmte of koude en zijn ze ongelooflijk energiezuinig. Als de ramen in kwestie een holle kern hebben, zullen ze daarentegen wat warmte en kou overbrengen, waardoor ze iets minder energiezuinig zijn dan houten ramen.

U moet goed letten op prestatiewaarden zoals de U-factor om te bepalen of een raam aan uw verwachtingen op het gebied van efficiëntie voldoet. Dit komt grotendeels omdat hoe meer ruggen en nephoutnerf het vinyl heeft, hoe meer vuil het in de loop van de tijd verzamelt. Als u kiest tussen houten versus vinylramen, maakt deze informatie hopelijk uw keuze gemakkelijker. Of u nu van plan bent een nieuwe woning te bouwen of op zoek bent naar vervangende ramen, kiezen tussen hout en vinyl kan een moeilijke beslissing zijn.

Een belangrijke waarde van houten ramen is dat de binnenkozijnen desgewenst een natuurlijke houtkleur kunnen blijven. Houten ramen die aan de buitenkant zijn bekleed met vinyl of aluminium zijn aanzienlijk minder onderhoud nodig dan houten ramen. Een ander bijkomend voordeel van vinylramen is dat ze vrijwel geen onderhoud nodig hebben nadat ze zijn geïnstalleerd. Het rendement op investering (ROI) van vinyl is 74,3%, terwijl de ROI van hout 69,5% is.

Beide zullen dus de waarde van uw huis verhogen, maar vinylramen zullen de waarde iets meer verhogen. Combineer vinyl ramen met dubbel glas dat is geglazuurd met Low-E en gevuld met argongas voor nog meer isolatie. Houten buitenramen moeten worden geverfd of verzegeld, niet alleen op het moment van installatie, maar gedurende hun hele levensduur. Vinylramen zijn een populaire keuze onder huiseigenaren die op zoek zijn naar een goedkoop alternatief voor andere, duurdere materialen zoals massief hout en glasvezelramen, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Openslaande ramen 4, waarvoor een slinger nodig is, of ramen met stops waardoor ze slechts een kleine hoeveelheid kunnen openen, zijn mogelijk veiliger dan andere stijlen, maar er is weinig verschil in beveiliging tussen hout en vinyl. .