Zijn houten ramen duurder?

Of het nu gaat om de wet van vraag en aanbod, de prijs van schoonheid, of gewoon het feit dat minder bedrijven houten ramen maken, houten ramen zijn meestal duurder dan vinylramen. Houten ramen kunnen wat complexer zijn om te installeren en hebben mogelijk wat extra werk nodig voor een afgewerkte look, inclusief schuren en vlekken. Het vervangen van vinylramen kost daarentegen gemiddeld minder, kan een eenvoudigere klus zijn en vereist geen extra afwerkingswerkzaamheden. Ramen met vinylframe zijn het meest betaalbaar, slechts de helft van de prijs van vergelijkbare versies met houten frame.

Ze zijn ook bijzonder energiezuinig, dankzij een honingraat van kamers die het isolerend vermogen vergroten door lucht vast te houden, en kunnen worden gebouwd om in elke opening te passen. En in tegenstelling tot hout hoeven ze nooit opnieuw te worden geverfd, hoewel de kleuren beperkt zijn. Houten ramen kosten misschien wel het dubbele van vinylramen. Bovendien moet u rekening houden met de extra onderhoudskosten en de tijd die nodig is om de ramen er door de jaren heen op hun best uit te laten zien.

Als je budgetbewust bent, of geen tijd hebt om te investeren in onderhoud, is vinyl waarschijnlijk je betere optie. Die kosten dekken het hele installatieproces, te beginnen met het plaatsen van het houten raam in de opening, het egaliseren met vulplaten en vervolgens het bevestigen van het raam aan de omliggende structuur. Als u zich zorgen maakt over een lang leven, schoonheid of het toevoegen van wederverkoopwaarde aan uw huis, dan zijn houten ramen de juiste keuze. Ze kunnen de juiste bemanning naar de klus brengen, zodat het optillen en positioneren van uw nieuwe ramen soepel verloopt.

Een ander nieuw programma helpt ervoor te zorgen dat houten, vinyl en aluminium ramen voldoen aan minimale structurele normen. We zetten de voor- en nadelen van beide op een rij om u te helpen bepalen of vinyl- of houten ramen de beste optie zijn voor uw huis. Realistisch ogende houtlaminaten zijn verkrijgbaar in verschillende houtnerven zoals eiken, kersen en esdoorn. Een gemakkelijke manier om de plaatsing te bepalen, volgens Crosbie, is door buiten te staan en de bovenkant van de nieuwe ramen uit te lijnen met de bovenkant van een bestaand raam.

Dus ontwikkelde Andersen Windows een houten raam met een buitenstuk dat helemaal geen hout is, maar een heel stuk composiet genaamd Fibrex. Houten ramen bieden de breedste alternatieven en een meer traditionele, conventionele aantrekkingskracht als het gaat om uiterlijk. Het houten interieur verbetert de esthetiek van uw huis drastisch en kan het belangrijkste verkoopargument zijn voor potentiële kopers. Houten ramen moeten bijvoorbeeld elke drie tot vier jaar worden geverfd of gekleurd (afhankelijk van het weer en directe blootstelling aan de zon).

Hoewel houten kozijnen onder perfecte omstandigheden en zorg tot 40 of 50 jaar meegaan, gebeurt dit zelden. Het vervangen van de ramen in uw huis kan de energiekosten laag houden en deze belangrijke functie aantrekkelijker en functioneler maken. Hoewel raammakers het productieproces in de loop der jaren drastisch hebben verbeterd, worden vinylramen gemaakt met agressieve chemicaliën die een negatieve invloed kunnen hebben op het milieu.