Wat zijn houten ramen?

Houten ramen zijn meestal van hout aan de binnenkant (meestal grenen of douglasspar). Buitenkanten zijn hout bedekt met geëxtrudeerd aluminium, PVC of glasvezel. Hout is een natuurlijke isolator, waardoor houten ramen zeer energiezuinig zijn. Correct geïnstalleerde houten ramen helpen voorkomen dat lekken en luchtstroom de temperatuur in uw huis beïnvloeden.

Help de binnentemperatuur van uw huis te regelen met energiezuinige houten ramen en u zult waarschijnlijk een daling van de energiekosten van uw huis zien. Wanneer u Pella-houten ramen voor uw huis kiest, kunt u genieten van gemoedsrust wetende dat ze worden geleverd met de beste beperkte levenslange garantie voor houten ramen en openslaande deuren, 19.Volgens HGTV bieden houten ramen de beste isolerende waarde, waardoor dit raammateriaal het meest energiezuinig is. Maar houd er rekening mee dat houten ramen ook zullen uitzetten en krimpen als reactie op weersomstandigheden. Een met vinyl bekleed houten raam bestaat uit zowel vinyl als hout.

De basis van het raamkozijn is gemaakt van hout en vinyl is om de buitenkant van het raam gewikkeld. Dit maakt met vinyl beklede houten ramen een aantrekkelijkere optie dan houten ramen omdat er minder onderhoud is aan de buitenkant van het raam. Ze vereisen echter nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid onderhoud in vergelijking met vinylramen. Vinyl is gemaakt van hoogwaardig geëxtrudeerd polyvinylchloride (PVC).

Meestal zijn vinylaramen wit of bruin van kleur. Ze hebben weinig onderhoud nodig en hebben een gladde textuur die gemakkelijk te reinigen is. Vinyl is zeer duurzaam omdat het water- en rotbestendig is. Zoals met alles, er zijn veel voor- en nadelen aan houten en vinylramen en huiseigenaren moeten hun opties begrijpen (3, 4,.

Vinylramen moeten regelmatig worden geïnspecteerd en gereinigd, maar ze vereisen niet dezelfde tijdrovende onderhoudsroutine die nodig is voor houten ramen. Huiseigenaren met weinig tijd om te besteden aan huisonderhoud voelen zich om deze reden meestal aangetrokken tot vinylramen (1.Voor dubbel- en enkelhangende houten ramen zijn er klassieke sloten in lepelstijl in meerdere kleurstellingen, waaronder helder messing en zwart. Samengestelde raamkozijnen zijn gemaakt van een mengsel van twee of meer materialen zoals hout, kunststof, metaal en vinyl. Of het nu traditioneel, eigentijds of tijdelijk is, houten ramen zijn een mooie designkeuze voor elk huis.

Hout is ook een winnaar op de afdeling looks omdat het allerlei soorten verven en kleuren kan accepteren die de huiseigenaar kiest om aan te brengen. Als alternatief kunnen houten ramen in kinderkamers gedurfde primaire kleuren worden geverfd en worden gekleurd met de traditionele uitstraling van eikenhout in de master suite - de keuzes zijn onbeperkt. Houten ramen zijn er in vele soorten, kleuren en maten om te voldoen aan de unieke behoeften van de architectuur en regionale locatie van uw huis. Op de lange termijn kunnen ramen met houten frame u geld besparen ten opzichte van aluminium ramen, aangezien deze extra isolatiebonus uw huis zowel warmer in de winter als koeler in de zomer houdt.

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, geven veel huiseigenaren het extra geld niet uit aan houten ramen alleen voor hun uiterlijk alleen. Ze zullen niet zo onderhoudsvrij zijn als vinyl, maar ze zullen lang niet zo onderhoudsarm zijn als hout. Hout is het meest traditionele raamkozijnmateriaal en onderscheidt zich van de rest met de meeste voordelen. Omdat hout een organisch materiaal is, in tegenstelling tot glasvezel of vinyl, hebben houten ramen extra weersbestendigheid en af en toe een overspuiten nodig om zowel de buiten- als de binnenraamkozijnen er op hun best uit te laten zien.

Hout kan voor onbepaalde tijd meegaan zolang het regelmatig opnieuw wordt geverfd of verzegeld, terwijl vinyl hetzelfde kan doen als ze goed zijn gemaakt (. Als u niet zeker weet of uw huis de extra bescherming van aluminium bekleding nodig heeft, praat dan met een Pella-raamexpert bij u in de buurt en zij bespreken graag uw opties voor houten ramen. Echter, hout dat niet goed is onderhouden, zal lekken en tocht ontwikkelen, net als elk ander type raam (. Een optie om te overwegen bij de aankoop van houten ramen is het uitrusten van uw houten buitenkozijnen met bekleding.