Zijn ramen met houten kozijnen goed?

Vinylramen zijn niet zo duurzaam als houten ramen, maar ze kunnen meer dan 20 jaar meegaan. Een vinylraam van hoge kwaliteit bespaart u ook geld op energierekeningen omdat de. Als u op zoek bent naar nieuwe ramen voor uw huis, strijden vinylramen en houten ramen beide om uw aandacht. Zowel hout als vinyl hebben sterke punten.

Houten ramen hebben een klassieke charme die vinyl alleen maar kan hopen te geven. Maar voor de meerderheid van de huiseigenaren zijn de lage kosten van vinyl zelf een charme die de esthetische allure van hout verslaat. Welk type raam past het best bij jouw woning? Het grootste voordeel dat vinyl heeft ten opzichte van hout is de duurzaamheid en natuurlijke levensduur, zelfs bij weinig onderhoud. Houten ramen hebben gedurende hun levensduur regelmatig onderhoud nodig.

Houten ramen moeten bijvoorbeeld elke drie tot vier jaar worden geverfd of gekleurd (afhankelijk van het weer en directe blootstelling aan de zon). Ze zijn ook vatbaar voor schade door ongedierte. Hoewel houten kozijnen onder perfecte omstandigheden en zorg tot 40 of 50 jaar meegaan, gebeurt dit zelden. Vinylramen kunnen daarentegen tot 20 tot 40 jaar meegaan zonder veel onderhoud.

Ramen met vinylframe zijn het meest betaalbaar, slechts de helft van de prijs van vergelijkbare versies met houten frame. Ze zijn ook bijzonder energiezuinig, dankzij een honingraat van kamers die het isolerend vermogen vergroten door lucht vast te houden, en kunnen worden gebouwd om in elke opening te passen. En in tegenstelling tot hout hoeven ze nooit opnieuw te worden geverfd, hoewel de kleuren beperkt zijn. Zoals met alles, er zijn veel voor- en nadelen aan houten en vinylramen en huiseigenaren moeten hun opties begrijpen (3, 4,.

Vraag om hulp van de professionals, want het kiezen van de juiste ramen is een beslissing waar de meeste huiseigenaren jarenlang mee moeten leven. Hout dat niet goed is onderhouden, kan splijten of rotten, waardoor warmte en kou kunnen doorstromen. Het is echter van vitaal belang dat u het type raam identificeert dat het beste bij uw huis en uw persoonlijke behoeften past. Ramen met vinylframe verschenen voor het eerst in de jaren zeventig toen kleine fabrikanten aangepaste vervangingsopties produceerden in maten die niet werden aangeboden door fabrikanten van houten ramen op voorraad.

Ze bevatten nu geldbesparende versies waarmee u het glas en de vleugel kunt vervangen zonder het frame te vervangen. Sommige fabrikanten maken vinylramen met gerecycled vinyl, wat de impact op het milieu helpt verminderen. Als u een historisch huis heeft of een huis dat lange tijd waarde moet behouden, zijn houten ramen misschien uw beste keuze. Nog een andere zorg is waar nieuwe ramen aan een muur kunnen worden geplaatst, iets dat gedeeltelijk afhangt van plafond- en vloerlocaties.

Ontwikkeld door de American Architectural Manufacturers Association in samenwerking met de National Wood Window and Door Association, zet dit niet-verplichte programma ramen op de proef met een reeks prestatietests. Nieuwe ramen kunnen een dramatisch verschil maken in elk huis, of u nu het uiterlijk wilt verbeteren, een spectaculair uitzicht wilt openen of gewoon versleten eenheden wilt vervangen die meer wind en regen lijken binnen te laten dan ze buiten houden. Houten ramen zijn afgenomen tot een aanzienlijk kleiner marktaandeel dan vinyl, dus fabrikanten en retailers geven er geen prioriteit aan. Het grootste nadeel van ramen met aluminium frame is hun metalen frame - ze geleiden gemakkelijk warmte, waardoor ze een hoge U-waarde krijgen.

Vinylvervangende ramen zijn ongeveer 20 procent goedkoper dan houten ramen, volgens Remodellering's Cost vs.