Welk raammateriaal is het duurst?

Het raammateriaal is ook vrij duur en kan evenveel als of meer kosten dan aluminium of houten ramen. Glasvezel is veel duurder dan vinylramen voor een zeer vergelijkbare look, en daarom krijgen zoveel mensen vinylframes in hun huizen. Glasvezel- en composietkozijnen zijn de nieuwste opties. Gemaakt van materialen die vergelijkbaar zijn met die op autobumpers, beide zijn sterk, onderhoudsvrij en energiezuiniger dan vinyl.

En voor een prijs die ruwweg tussen vinyl en hout ligt, zijn ze ook betaalbaar. Het raamkozijnmateriaal dat u kiest, heeft grote invloed op de totale prijs van de raamvervanging. De meest voorkomende raammaterialen zijn vinyl en hout. Andere beschikbare materialen zijn composiet, aluminium en glasvezel.

Hout is het duurste materiaal, maar het gaat het langst mee als het goed wordt onderhouden. Composiet is een mengsel van PVC en hout en is een relatief betaalbare optie, terwijl vinyl het minst duur is. ramen omlijsten het uitzicht vanuit uw huis en vullen de stijl aan, of het nu modern, traditioneel of Victoriaans is. Er zijn zes hoofdmaterialen waarvan ramen zijn gemaakt.

Ze omvatten hout, vinyl, aluminium, glasvezel, met hout bekleed en composiet. Elk type heeft zijn voor- en nadelen die u moet vergelijken en overwegen. Glasvezelramen hebben de afgelopen jaren grip gekregen. Hun samenstelling van versterkte glasvezels en hars zorgt voor een sterk duurzaam materiaal dat weinig onderhoud vereist.

Glasvezel kan het uiterlijk van houten ramen nabootsen, waardoor ze een betere esthetiek krijgen. Voor modernere woningen zijn aluminium ramen een goede keuze. Ze zorgen voor een strakke uitstraling en vereisen minder onderhoud dan andere materialen. Aluminium is licht van gewicht, maar zeer sterk en kan grote glasoppervlakken ondersteunen.

Met dit voordeel kan uw huis grote raamruimtes hebben die meer natuurlijk licht in uw woonruimtes geven. Met hout beklede ramen geven huiseigenaren het uiterlijk van hout zonder het onderhoud. Het zijn massief houten kozijnen met een buitenkant bedekt met aluminium of glasvezel. Twee materialen worden samengevoegd om een beter venster te creëren.

Maakt u zich zorgen over de milieueffecten van uw woningverbeteringsprojecten? Wilt u ramen die tientallen jaren meegaan met weinig onderhoud? Bent u bereid om de investering te doen voor extra duurzaamheid en een lange levensduur? Kies glasvezel. Als u nog steeds niet zeker weet welk type vervangende ramen u nodig hebt en wilt, kan Banner Construction u helpen beslissen. We hebben alleen premium vervangende ramen gemaakt door Pella (hout en glasvezel) en Simonton (vinyl). Het maakt niet uit welk materiaal u kiest, u kunt erop vertrouwen dat uw vervangende ramen de beste zijn die u kunt krijgen.

Persoonlijke smaak en het interieurontwerp van uw huis kunnen helpen bij het bepalen van de raamstijl die het beste werkt. Kiezen voor ramen met drie panelen in plaats van ramen met dubbele beglazing kost vooraf wat meer, maar bespaart op de lange termijn geld, maar ze leiden ook tot meer thermisch comfort in uw huis. Als u besluit om aluminium ramen te installeren, zorg er dan voor dat degene die u bestelt, zijn uitgerust met een thermische onderbreking in het frame, meestal een strook plastic of rubber die de binnen- en buitenkant van het frame gescheiden houdt om de warmtegeleiding te beperken. Ramen met drie panelen kosten 15 tot 40 procent meer dan ramen met dubbele beglazing, maar ze zullen zichzelf in de loop van de tijd terugbetalen.

Bij het selecteren van houten ramen is het belangrijk dat u rekening houdt met de kwaliteit van het hout en ervoor zorgt dat ze worden behandeld om vochtschade en vlekken door schimmel en meeldauw te voorkomen. Er kunnen extra kosten ontstaan, bijvoorbeeld als er maatwerk moet worden gedaan of als de raamvervangingen of installaties op een historisch pand moeten worden uitgevoerd. Het grootste nadeel van ramen met aluminium frame is hun metalen frame - ze geleiden gemakkelijk warmte, waardoor ze een hoge U-waarde krijgen. Een erker is groter dan de meeste andere soorten ramen en kan alleen worden geïnstalleerd door een deskundige installateur die de juiste materiaalkwaliteit gebruikt om structurele storingen te vermijden.

Het zou zeker gemakkelijker zijn om te vinden wat u zoekt als u niet voor een definitieve certificering gaat, ramen met houten kozijnen zelf vallen niet op als hogere luchtlekkage, maar ze vereisen wel meer onderhoud, van binnen en van buiten, vanwege de natuurlijke relatie tussen hout en water. Wanneer het op deze manier wordt geopend, ontstaat er een luchtconvectie en wordt de hoeveelheid ventilatie vanuit een enkel venster verhoogd. Dat gezegd hebbende, zijn er tal van aluminium raamfabrikanten en producten beschikbaar voor huiseigenaren. Een goed voorbeeld is Ultrex van Marvin, een glasvezelmateriaal dat beschikbaar is op zowel hun Integrity- als Infinity raamlijnen.

Dat betekent luchtafdichtingen rond de buitenkant van ramen en schuine vensterbanken om ervoor te zorgen dat al het water dat kan infiltreren naar buiten kan weglopen, zodat u uw wandmontage beschermt. Als u een ruimte hebt die u wilt vullen met een groot venster en standaardvensterformaten niet voldoende zijn, zijn aangepaste vensters waarschijnlijk de beste optie. .