Zijn houten ramen slecht?

Houten ramen krijgen vaak een slechte verpakking omdat ze niet onderhoudsvrij zijn, zoals vinyl, metaal of glasvezel. Het is waar dat als ze niet goed worden afgedicht, houten ramen gemakkelijk kunnen worden beschadigd en vatbaar zijn voor ongedierte. Hoogwaardige houten ramen hebben echter duurzame, langdurige afdichtingsmiddelen aangebracht en hoeven slechts periodiek te worden schoongemaakt met een beetje huishoudelijke vloeibare zeep en een zachte doek, misschien één keer in de lente en dan weer in de herfst. Zolang je de ramen goed stof afgeeft, hoeven ze jarenlang niet opnieuw te worden verzegeld.

Wanneer je kookt met een houten lepel of gebruiksvoorwerp, merk je dat het hout niet heet genoeg wordt om je te verbranden zoals roestvrij staal. Dit komt omdat hout een slechte warmtegeleider is. Dit maakt het perfect voor raamkozijnen omdat ze uw huis veel beter geïsoleerd kunnen houden dan enig ander materiaal op de markt. Verschillende materialen zijn gevoelig voor veranderingen in grootte en volume als gevolg van temperatuurschommelingen.

Hout is een slechte warmtegeleider en een van de beste isolatoren die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Op de lange termijn kunnen de efficiëntiewinsten die u uit hout haalt veel geld besparen, vooral omdat het uw huis warm kan houden tijdens de winters en koel in de zomers. Ze zijn ook zeer efficiënt in het buiten houden van de meeste geluiden in vergelijking met andere materialen. Bovendien worden houten deuren en ramen vanwege de hoge R-waarden niet beïnvloed door temperatuurschommelingen.

Hout is een slechte geleider van warmte en elektriciteit, waardoor het automatisch ook minder vatbaar is voor condensatie. De reden waarom houten ramen een van de beste isolatoren zijn, is eenvoudig. Als je je wetenschap op de middelbare school herinnert, weet je dat hout een slechte warmtegeleider is. Energiezuinige, houten ramen isoleren ongeveer 400 keer meer dan staal, dat betekent dat er geen lucht of warmte ontsnapt met de veranderende seizoenen.

Als u de voor- en nadelen van houten ramen kent, kunt u beslissen of ze de beste keuze zijn voor uw project. Voor oude of historische huizen zijn houten ramen vrijwel uw enige optie om de algehele look en feel van uw huis te behouden. En omdat ze duurzaam zijn als ze goed worden afgedicht en regelmatig worden schoongemaakt, kunnen uw houten ramen heel goed een leven lang meegaan. Dit betekent dat uw houten ramen u kunnen helpen om meer geld te besparen op uw energierekening, omdat ze helpen om uw huis koeler te houden in de zomer en warmer in de winter.

Naast raamkozijnen die uitsluitend van hout zijn gemaakt, zijn er nog andere opties die u kunt overwegen om nog steeds het uiterlijk van hout te krijgen zonder de prijs. Behalve dat het een natuurlijk raammateriaal is in een zee van door de mens gemaakte ramen, hebben houten ramen aanzienlijke voordelen. Om u te helpen begrijpen welk raam het beste is voor thuis, kunnen uw opties houten, vinyl, aluminium of composietframes omvatten. Ze bevinden zich allebei in een gebied dat later aan het huis werd toegevoegd en kwamen nooit volledig overeen met de oorspronkelijke grootte van de ramen in het oorspronkelijke gedeelte van het huis (ook niet vanwege verschillende dakhoogtes).

Hoewel de initiële kosten van houten ramen hoger kunnen zijn dan die van andere materialen, maken de kosten voor de hele levensduur die hout oplevert in termen van onderhoud, duurzaamheid en milieu-impact, het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wanneer u het hout schildert, heeft u de mogelijkheid om de verfkleur zo vaak als u wilt te wijzigen, zodat u het venster altijd naar uw smaak kunt aanpassen. Dus als je je ramen in de meest unieke tinten wilt kleuren, ga je gang en laat je ramen de nieuwe verf omarmen. Hoewel de look traditioneel klassieker van aard is, met alle sneden en kleuren die houten ramen tegenwoordig voorkomen, vindt u gegarandeerd de perfecte stijl, ongeacht hoe uw inrichting eruit ziet.

Volgens de Green Builders Digest, 'Goed ontworpen en goed onderhouden houten ramen kunnen en gaan de levensduur van het gebouw waarin ze zijn geïnstalleerd'.