Kosten houten ramen meer dan vinyl?

Deze producten hebben houten frames omwikkeld met vinyl. Ze zullen niet zo onderhoudsvrij zijn als vinyl, maar ze zullen lang niet zo onderhoudsarm zijn als hout. Het naar binnen gerichte gedeelte van het frame is van hout, zodat u het kunt schilderen en binnenshuis kunt genieten van de elegantie van het materiaal. Als u op zoek bent naar nieuwe ramen voor uw huis, strijden vinylramen en houten ramen beide om uw aandacht.

Zowel hout als vinyl hebben sterke punten. Houten ramen hebben een klassieke charme die vinyl alleen maar kan hopen te geven. Maar voor de meerderheid van de huiseigenaren zijn de lage kosten van vinyl zelf een charme die de esthetische allure van hout verslaat. Welk type raam past het best bij jouw woning? Vinylramen zijn grotendeels gemaakt van hoogwaardig geëxtrudeerd polyvinylchloride (PVC) Sommige metalen en andere soorten kunststoffen worden gebruikt voor het vleugelmechanisme.

Rijke, donkere kleuren die niet vervagen, zijn van oudsher moeilijk te bereiken voor fabrikanten. De meeste kleuren die verder gaan dan wit of bruin worden als premium beschouwd en kosten meer. Vinyl vervangende ramen hoeven nooit te worden geverfd of verzegeld. Een nadeel hiervan is dat, als je je vinylramen wilt schilderen, het moeilijker is dan het schilderen van houten ramen.

Vinylvervangende ramen zijn ongeveer 20 procent goedkoper dan houten ramen, volgens Remodellering's Cost vs. Of het nu gaat om de wet van vraag en aanbod, de prijs van schoonheid, of gewoon het feit dat minder bedrijven houten ramen maken, houten ramen zijn meestal duurder dan vinylramen. Met de toevoeging van betere kleuren naast alleen wit en bruin, worden vinylramen als aantrekkelijker beschouwd dan in het verleden. Vinylramen zijn er in overvloed van veel verschillende fabrikanten, dus het is niet moeilijk om ze op schema te verkrijgen.

Met vinylramen ziet u bijna een rendement op uw investering van 67 procent als het tijd is om het huis te verkopen. Bij vinylramen draait alles om geld besparen en onderhoudstaken tot een absoluut minimum beperken. Als u geld probeert te besparen op uw volgende raamaankoop, is het moeilijk om vinylramen te verslaan. Houten ramen kosten misschien wel het dubbele van vinylramen.

Bovendien moet u rekening houden met de extra onderhoudskosten en de tijd die nodig is om de ramen er door de jaren heen op hun best uit te laten zien. Als je budgetbewust bent, of geen tijd hebt om te investeren in onderhoud, is vinyl waarschijnlijk je betere optie. Energie-efficiëntie is top of mind voor zowel huiseigenaren als kopers, en ramen hebben een aanzienlijke invloed op hoe efficiënt een huis is. Als u een historisch huis heeft of een huis dat lange tijd waarde moet behouden, zijn houten ramen misschien uw beste keuze.

Daarom, als u in een klimaat leeft dat het hele jaar door onderhevig is aan extreem weer, zijn vinylramen een goede keuze. Vintage houten ramen zijn zeer gewild bij kopers vanwege hun wederverkoopwaarde, omdat hun schoonheid bijdraagt aan de waarde van een huis. Laat u tijdens uw volgende gesprek met uw buren niet afschrikken door het gebrek aan klasse van vinylramen. Hoewel houten kozijnen onder perfecte omstandigheden en zorg tot 40 of 50 jaar meegaan, gebeurt dit zelden.

Het doel van houten ramen is meestal om het interieur natuurlijk of gekleurd te houden, met sealer erop, waardoor de houtnerf zichtbaar blijft. Openslaande ramen 4, waarvoor een slinger nodig is, of ramen met stops waardoor ze slechts een kleine hoeveelheid kunnen openen, zijn mogelijk veiliger dan andere stijlen, maar er is weinig verschil in beveiliging tussen hout en vinyl. Ze hebben misschien houten ramen gekocht vanwege hun esthetische waarde, maar ze hebben ook meer geld uitgegeven dan jij. Vergelijkingsgids voor houten versus vinylramen inclusief hun voor- en nadelen, uiterlijk, duurzaamheid, kosten, en tips voor raamonderhoud.

Ramen van goede kwaliteit kunnen de huiseigenaar in de loop van de tijd geld besparen door lagere energiekosten en een langere levensduur.