Zijn houten ramen beter dan upvc?

Hout is van nature een warmer materiaal dan uPVC en daarom isoleert een houten raam uw huis van nature beter dan een uPVC-raam. UPVC heeft meer tijd nodig om op te warmen omdat het een kouder materiaal is dan hout. Bij dubbele beglazing zijn houten ramen aanzienlijk energiezuiniger. Ze zijn nu zo populair omdat ze het meest betaalbaar zijn.

Sommige merken zijn maar liefst de helft van de prijs van hun houten tegenhangers. Vinylramen zijn niet zo duurzaam als houten ramen, maar ze kunnen meer dan 20 jaar meegaan. Een vinylraam van hoge kwaliteit bespaart u ook geld op energierekeningen omdat de isolatie in het frame van het raam zelf energiezuinig is. Bovendien hebben vinylramen geen onderhoud nodig omdat ze nooit hoeven te worden geverfd of geschraapt.

Over het algemeen geven vinylramen je een geweldige waar voor je geld. Maar ondanks al deze voordelen blijven houten ramen de gouden standaard in de vervangingsraamindustrie. Houten ramen zijn nog energiezuiniger dan vinyl, en nu met de Fibrex-buitenkant die sommige fabrikanten zoals Andersen-ramen gebruiken, zijn ze net zo onderhoudsvrij als vinyl. Veel bedrijven hebben super op maat gemaakte productlijnen voor houten ramen, zoals de E-serie van Andersen, die honderden kleur-, stijl-, grille- en hardwareconfiguraties hebben die passen bij uw droomhuis.

Daarom hebben we twee van de raamkozijnen tegenover elkaar gezet en aan de andere kant met een definitieve winnaar naar buiten gekomen om u te helpen het juiste materiaal voor uw huis te vinden. Houten ramen zijn duurder dan vinylramen omdat ze duurder zijn om te vervaardigen en meer extra voordelen hebben. Uit de prijsvergelijking kunt u zien dat houten ramen u meer terugbrengen dan uPVC, wat op zich al een nadeel kan zijn, afhankelijk van uw budget. Ze zijn misschien de goedkopere optie, maar u vervangt uw uPVC-raamkozijnen veel eerder dan wanneer u kiest voor houten ramen, wat de extra kosten van hout de moeite waard zou kunnen maken.

Of het nu gaat om het verbeteren van de energie-efficiëntie, het bijwerken van de inrichting of het toevoegen van waarde aan uw huis, het vervangen van oude ramen heeft veel voordelen. UPVC-ramen zijn de meest populaire keuze voor huiseigenaren in het VK dankzij hun lagere prijs in vergelijking met andere materialen. Het is echter van vitaal belang dat u het type raam identificeert dat het beste bij uw huis en uw persoonlijke behoeften past. Ramen zijn er in een aantal verschillende vormen, vormen en maten, maar het verkleinen van het juiste framemateriaal is een even belangrijke beslissing als het kiezen van het juiste glas en een die u niet lichtvaardig moet opvatten.

Houten ramen hebben de afgelopen jaren aanzienlijke verbeteringen ondergaan waardoor ze duurzamer en duurzamer zijn dan ooit tevoren. Er is genoeg bewijs dat suggereert dat goed onderhouden houten ramen van goede kwaliteit een eeuw of langer meegaan. Uw ramen spelen een belangrijke rol om uw huis warm te houden, het uiterlijk te verbeteren en het geluid van buitenaf dat uw huis binnenkomt te verminderen.