Hoe schilder je houten ramen?

Zorg ervoor dat je ramen droog zijn en het hout niet vochtig is. Als uw raam gaten, scheuren of andere onvolkomenheden heeft, moet u wat houtvuller gebruiken voordat u gaat schilderen. Borstel de eerste aflaklaag op het houtwerk. Volg voor de deuren en ramen de toepassingsvolgorde in Paint by Number.

Als de verf helemaal droog is, schuur je de verf lichtjes met schuurpapier met korrel 220 en veeg je eventueel stof weg met een kleefdoek. De hoeveelheid tijd die nodig is om de eerste laag te drogen, is afhankelijk van het type verf dat u op uw houten frame gebruikt. Het gebruik van een hoogwaardige buitenkant, weerbestendige grondverf maakt het frame daadwerkelijk waterdicht en voorkomt dat ze snel beschadigd raken. Laat het mes een paar keer langs het glas naast het hout lopen om alle verf los te maken en gebruik een droge schone borstel om het weg te vegen.

Het opnieuw schilderen van de houten kozijnen van je huis is als het aantrekken van een mooie, nieuwe zomerjurk na een lange, sombere winter. Voor zo'n grote uitbetaling en relatief lage kosten zou het opnieuw schilderen van uw houten deuren en raamkozijnen een no-brainer moeten zijn voor iedereen die zijn huis een facelift wil geven. Maar je weet al dat je je ramen moet schilderen, toch? Misschien wel, maar er is een heel specifieke manier waarop historische ramen moeten worden geverfd om zowel hun onderdelen te beschermen als een soepele werking te garanderen. U moet ook voorkomen dat u de tape verwijdert totdat u zeker weet dat de verf droog genoeg is om niet op de muren of ramen te bloeden.

Bereid uw houten bekleding voor, of het nu kaal hout is of eerder is geverfd, dus het is gegrond, schoon en heeft geen gaten of openingen. De lijsten zijn meestal van hout en het schilderen ervan vereist over het algemeen veel aandacht voor detail. Een frame schilderen zonder eerst schade op te lossen, is als dure, fijne wijn in een glas gieten met een gat in de bodem, je krijgt een kleurrijke puinhoop die er niet erg goed uitziet. Zodra het schuren is voltooid, voert u nog een keer af met de schone doek om eventuele laatste vlekjes hout en stof van uw schilderoppervlak te verwijderen.

Zodra je het frame een beetje hebt bevestigd, neem je de emmer zeepwater en geef je het gebied dat je gaat schilderen een mooie was om vuil of vet van het oppervlak te verwijderen. Het voorbereiden van het frame van uw deur of raam omvat het schuren, het repareren van gaten of scheuren en het opruimen om een ideaal oppervlak te creëren waarop de verf soepel kan worden aangebracht. Hoe vaak houten kozijnen moeten worden geverfd, hangt grotendeels af van de blootstelling aan externe omstandigheden. Zorg er tot die tijd voor dat u het raam niet sluit, omdat het aan het pas geverfde houten frame kan blijven kleven.

Schraap alle afbladderende verf eraf met een pull-type verfschraper om over de breedste delen van de houten vleugel en het frame te gaan.