Wie maakt houten ramen?

Veel van de grote namen in ramen hebben nog steeds een aanzienlijk aanbod in houten of met hout beklede ramen. Sommige mengen ook hout met onderhoudsarme glasvezel en vinyl. Ten slotte zijn er glasvezelramen die een opmerkelijke houtlook hebben, aangezien ze zijn gemaakt van gerecyclede houtvezels en PVC (zoals de Fibrex-lijn van Andersen). Andersen biedt drie soorten binnenhout: dennen, eiken en esdoorn op de meeste ramen, waaronder luifels, openslaande deuren, openslaande bogen, vaste ramen.

Dit omvat de populaire klassieke enkel- en dubbelhangende ramen, evenals een paar speciale ovalen, ronde en andere ongewoon gevormde ramen. Andersen biedt geen buitenhout, maar aluminium-op-hout bekleding in verschillende kleuren. Jeld-Wen, opgericht in 1960, nu gevestigd in Charlotte, North Carolina, zorgde voor een revolutie in de productie van houten ramen in het Westen, toen het zich in Oregon bevond. Oprichter Dick Wendt kocht een oude molen en maakte er raamproductiefaciliteiten van.

Hij kocht ook verschillende andere toevoerleidingen op om de ramen te maken, waardoor alles in eigen beheer bleef. Vandaag produceert Jeld-Wen vier verschillende lijnen houten ramen, van de goedkope W-2500-serie tot de Custom Wood-lijn. Er zijn talloze maten en vormen beschikbaar, en alle buitenkanten zijn met aluminium bekleed. Marvin biedt een brede selectie houtsoorten, evenals geëxtrudeerd aluminium en houten buitenkanten.

Niet alle houtsoorten binnenshuis zijn beschikbaar in de buitenvorm. Met het dubbelhangende raam van Marvin biedt het bedrijf 15 soorten hout voor binnengebruik en vier daarvan (grenen, douglasspar met verticale nerf, mahonie en gegrond hout) voor de buitenkant. Marvin levert houten vervangende ramen via de Signature Collection. Milgard is gevestigd in Tacoma, Washington en heeft een breed bereik in het hele Westen, met dealers zo ver naar het oosten als Oklahoma en Missouri.

Pella heeft verschillende lijnen houten ramen, van de koopje Proline 450 tot de Architect-serie, die wordt geleverd in mahonie, els, spar, grenen en wit geverfd, samen met eiken, kersen, rode eik en esdoorn verkrijgbaar via speciale bestelling. Binnen de dennensoorten is het mogelijk om het hout natuurlijk te houden of om Pella het hout te laten voorbeitsen in een reeks van zeven tinten, variërend van gouden eik tot donker mahonie. Andersen, Pella en Marvin zijn enkele van de meest populaire raamfabrikanten in het land. Alle drie de merken hebben een uitzonderlijke bouwkwaliteit, maar er zijn een paar belangrijke verschillen tussen de stijlen en opties die ze bieden.

Houten ramen van Pella kunnen vele unieke voordelen bieden, zoals de kracht en schoonheid van hout, en ENERGY STAR-gecertificeerde producten. Hout is het originele raammateriaal en biedt uitgebreide ontwerpopties omdat het kan worden geverfd of gekleurd om uw unieke huis te complimenteren. Kies uit een verscheidenheid aan opties, zoals optionele met aluminium beklede beschermende buitenkant die verkrijgbaar is in verschillende kleuren voor vrijwel elk huis of budget. U kunt kiezen uit 50 standaard buitenkleuren plus geanodiseerde keuzes en aangepaste kleuren voor de beste houten ramen van Andersen.

De merken die hier zijn opgenomen, bieden een goede selectie kleur- en stijlkeuzes, plus ze bieden garanties voor massief houten ramen. De houten ramen en openslaande deuren van Pella zijn verkrijgbaar in verschillende stijlopties om de unieke ontwerpdoelen van uw huis aan te vullen. Ongeacht de stijl van uw huis, houten ramen leveren ingewikkeld vervaardigde ontwerpen met gedetailleerd vakmanschap en natuurlijke schoonheid. Om de houten buitenkant tegen de elementen te beschermen, is aluminium bekleding verkrijgbaar in verschillende kleuren die passen bij andere delen van uw huis.

Dubbel opgehangen en openslaande ramen zijn de twee stijlen ramen die meestal van hout worden geleverd, hoewel er andere soorten beschikbaar zijn, waaronder erkers, schuifregelaars en ramen. Door de volledig houten constructie van het raam past het naadloos bij historische architectonische details, of voegt het karakter toe aan een meer eigentijds ontwerp. Houten ramen zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden wanneer ze zijn bekleed met aluminium of vinyl en zorgen voor een uitstekende isolatie. Houtbescherming is bestand tegen de gevolgen van vocht, bederf en termietschade en biedt de langdurige duurzaamheid die uw dagelijks leven vereist.

Waar andere bedrijven hun houten raamlijnen hebben verkleind of geëlimineerd, heeft dit bedrijf in Ivyland, Pennsylvania verdubbeld op houten ramen. De houten raamlijn van Their Majesty omvat de twee steunpilaren van de meeste raambedrijven, dubbel opgehangen ramen en openslaande deuren, evenals een paar andere raamstijlen. En met de huidige gevelbekledingsopties zijn houten ramen nu gemakkelijker dan ooit te onderhouden om hun levensduur te maximaliseren. Ja, je wilt absoluut die unieke elegantie van houten ramen om van je huis een showstopper te maken.

.