Welk soort hout wordt gebruikt voor houten ramen?

Beste houtsoort voor venstergrenen werkt goed in de meeste omgevingen en alle Marvin-ramen zijn ontworpen met grenen. Als een andere look gewenst is, kunt u kiezen voor Douglasspar of Hondurese mahonie, dat het meest duurzaam is, lang goed presteert en bestand is tegen verval. Naaldhout groeit snel en is de meest duurzame van de twee bronnen. Ceder, spar en grenen zijn enkele van de meest populaire naaldhoutsoorten die in de bouw worden gebruikt, omdat het goedkoper en gemakkelijker verkrijgbaar is.

Een behandeld houten substraat zoals Accoya kan voor sommige projecten de beste waarde bieden. Het is duur, maar heeft een bovengrondse garantie van 50 jaar tegen rot. Het is ook FSC-gecertificeerd en stabieler en scheurbestendig dan andere houtsoorten. We gebruiken Accoya voor al onze gemanipuleerde staafkernen.

Het kost meer, maar biedt grotere voordelen. In dit bericht bespreken we de voordelen van het gebruik van natuurlijk hout voor raamkozijnen. We behandelen ook waar u op moet letten om het beste hout voor raamkozijnen te verkrijgen en de voordelen van het kiezen van natuurlijk hout. Vervolgens belichten we enkele van de beste houtsoorten voor raamkozijnen.

Kies donkere houtsoorten met een korrelige afwerking zoals eiken, essen of walnoot. Als u zachthout selecteert, zijn minder geaderde houtsoorten zoals cipres, dennen of douglasspar zuinig en geschikt voor de klus. Naaldhout dat een chemisch behandelingsproces heeft ondergaan om de duurzaamheid te vergroten, wordt gewoonlijk aangeduid als behandeld naaldhout. Het zal ook een aanzienlijke weerstand hebben tegen aantasting door insecten.

Over het algemeen bevat deze houtsoort geen giftige stoffen en is geschikt voor het maken van raamkozijnen. U zult dit hout aantrekkelijk vinden in zijn rijke mokkakleur. Westerse rode ceder vertoont een uitzonderlijke weerstand tegen termieten, rot en verval, waardoor het geschikt is voor externe raamkozijnen. Het is lichtgewicht hout en is gemakkelijk om mee te werken.

Westerse rode ceder schuurt ook tot een gladde, satijnachtige afwerking en u kunt uitstekende resultaten behalen terwijl u er vlek en verf op aanbrengt. Als u onbehandeld naaldhout wilt, is redwood een goede optie om te gebruiken voor het maken van raamkozijnen. Je kunt een traditionele uitstraling krijgen met een moderne afwerking. Bovendien is redwood gemakkelijk verkrijgbaar en goedkoper dan veel hardhout.

Redwood is ook een duurzame optie, wat betekent dat je het milieu niet in gevaar brengt door het te gebruiken. Dit hout heeft een glad, recht nerfpatroon. Als gevolg hiervan vertoont het een behoorlijke mate van waterbestendigheid en is het minder vatbaar voor aantasting door insecten. Hoewel het een zachthout is, is Douglasspar verrassend sterk vanwege zijn lichtgewicht structuur.

Het neemt ook vrij gemakkelijk schroeven en spijkers op, omdat het zo zacht is. Al deze eigenschappen maken Douglasspar uitermate geschikt voor het maken van raamkozijnen. Westerse hemlock is een zachthout dat bleek is met een uniforme korrel en een aantrekkelijk uiterlijk. Dit hout is niet alleen duurzaam, maar je kunt het ook gemakkelijk snijden vanwege zijn zachtheid.

Daarom krijgt u met dit hout niet alleen een zeer werkbaar hout, maar ook een hout waarop u sierlijke ontwerpen kunt snijden. Dit alles maakt western hemlock een geschikte keuze voor het maken van raamkozijnen. Als we het hebben over het maken van raamkozijnen van ceder, is een ander belangrijk hout om te overwegen gele ceder, ook wel bekend als gele ceder uit Alaska. Het is een duurzaam hout omdat het bestand is tegen aantasting en bederf van insecten.

Het houdt ook gemakkelijk schroeven en spijkers vast en neemt vrij goed vlekken op. Al deze eigenschappen maken gele ceder een geschikte keuze voor het maken van raamkozijnen. Het gebruik van eikenhout begon in de middeleeuwse Britse tijd. Het speelde een prominente rol bij het maken van binnen- en buitenmeubels en structuren, inclusief raamkozijnen, en dat doet het nog steeds.

Tegenwoordig is eiken een populaire keuze voor het maken van raamkozijnen wereldwijd vanwege zijn sterkte en duurzaamheid. We kennen eiken ook goed vanwege zijn maatvastheid, wat betekent dat het minder vatbaar is voor kromtrekken, uitzetten of samentrekken. Vanwege de hoge kwaliteit van dit hout en zijn enorme populariteit, is eiken een dure optie. Red Grandis is duurzaam en je kunt het gemakkelijk bewerken.

Het heeft een fijne, strakke korrelstructuur, waardoor u een geschikte afwerking zoals vernis of verf kunt aanbrengen. Het verbetert de look en beschermt het hout. Net als eiken is rode Grandis ook maatvast, maar is een veel goedkopere optie. Een houten vleugel en frame gaan voor onbepaalde tijd mee, mits goed onderhouden.

Beglazing is doorgaans 20 jaar gegarandeerd tegen beslaan. Een houten rooster op het binnenoppervlak van het raam wordt op zijn plaats gehouden met metalen of plastic clips aan de rand van de vleugel. Het is gemakkelijk te verwijderen voor reiniging en kan worden vervangen als het beschadigd is, maar het ziet er niet authentiek uit wanneer het van buitenaf of van binnen van dichtbij wordt bekeken. Nooit geschilderd, maar alleen verkrijgbaar in lichte kleuren, omdat donkere tinten ervoor zorgen dat vinyl opwarmt en uitzet.

Kwetsbaar voor scheuren in de kou. Niet zo sterk als hout, dus vleugelkozijnen zijn dik en omvangrijk. Stabiel in warme of koude klimaten; isoleert beter dan alle andere raammaterialen, inclusief hout. Verkrijgbaar in kleuren; gemakkelijk te schilderen wanneer donkere kleuren vervagen.

Kan niet worden gevormd en gefreesd zoals hout, en is duurder. Andere veel voorkomende hardhoutsoorten die worden gebruikt bij de raamproductie zijn tamme kastanje, sapele en teak. Naaldhout omvat soorten zoals douglasspar, lariks en rode ceder. Redwood is een zeer populair naaldhout om te gebruiken voor raamkozijnen - perfect voor diegenen die een traditionele uitstraling met een moderne afwerking willen behouden.

Dit duurzame hardhout is al eeuwenlang het hout bij uitstek - in feite zijn enkele van de vroegste raamkozijnen gemaakt van eikenhout. Bij het vervangen van uw ramen zijn houten kozijnen een uitstekende keuze voor zowel hun uiterlijk, efficiëntie als duurzaamheid. Hoewel het een chemische behandeling heeft ondergaan, het acetyleringsproces dat de celstructuur van het hout verandert, is er geen gif of gezondheidsrisico in het eindproduct. Houten ramen zijn niet alleen energiezuinig, maar ze kunnen ook lang meegaan, vooral als u ze goed verzorgt en onderhoudt.

De eerste manier om uw houtkeuze voor uw raamkozijnen te beperken, is door te kiezen tussen de twee belangrijkste houtcategorieën. Afhankelijk van het hout dat u gebruikt of hoe het wordt behandeld, vertoont hout een aanzienlijke weerstand tegen de schadelijke effecten van regen en de zon. Een 19e-eeuwse Italianate uitgerust met moderne vervangende openslaande deuren zal bijvoorbeeld oneindig veel meer aantrekkingskracht hebben met nieuwe houten dubbele hungs die passen bij het uiterlijk van de originele ramen. Technisch gezien waren ramen vóór moderne huizen mogelijk gemaakt met modder of steen, maar de eerste beschaafde versie van een raam was waarschijnlijk gemaakt van een soort hout.

Eik, een van de beroemdste soorten hardhout, is al eeuwenlang het premium materiaal bij uitstek voor houten ramen. .